EL-selejtezők: A playoffba kerülés a tét


Midtjylland1.36  döntetlen4.50  Videoton8.50
Ha csak az első mérkőzés eredményét vesszük alapul, akkor elvileg a Videotonnak még van némi esélye a továbbjutásra. Egy 1-0-s hátrány idegenben sem ledolgozhatatlan, ám valóság sajnos ennél jóval összetettebb. Például elég árulkodó statisztika, hogy a fehérváriak mindössze két alkalommal találták el a kaput múlt hét csütörtökön és ez még annak ellenére is nagyon sovány, ha mindeközben a vendégek sem adtak sok munkát Kovácsik Ádámnak.

Már a legutóbbi Európa Liga szezonban is láthattuk, hogy mennyire masszív csapat a Midtjylland és ez azóta sem változott. Biztosak lehetünk benne, hogy hazai környezetben igyekeznek majd mihamarabb pontot tenni a történet végére és hát legalább egymás közt valljuk be: a Vidinek nem sok esélye van ebben a párharcban. A fehérvári együttes legutóbbi öt tétmeccsén nyeretlen maradt (három vereség, két döntetlen) a nem túl acélos magyar bajnokságban is mindössze egy pontot tudtak összekaparni.

Az a tény sem a magyar csapat sikerét vetíti előre, hogy a dán gárda utoljára márciusban veszített tétmeccset pályaválasztóként. Hovatovább februárban még a Manchester Unitedet is megverték az Európa Liga küzdelmei során.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez – NEM @ 1.72


Qbala4.50  döntetlen3.50  Lille1.78
Az MTK-t simán búcsúztató azeri csapat 1-1-es döntetlent harcolt ki múlt héten a Lille otthonában, ami – talán mondani sem kell – kiváló eredmény idegenben. Az oddsok ugyan egészen mást sugallnak, de senki ne lepődjön meg, ha hazai pályán bedarálják majd a Lille-t. Már az előző szezonban is bizonyították, hogy komolyan kell velük számolni.

A Lille-nek a múlt heti mérkőzés volt az első tétmeccse a szezonban, ez talán magyarázatot nyújt arra, hogy miért nem tudták mezőnyfölényüket gólra váltani. Mindezért komoly árat fizethetnek, mert az ilyen idegenbeli mérkőzések még akkor is nehezek, ha nincs különösebb nyomás a vendégcsapaton.

Tipp: Döntetlen és mindkét csapat gól @ 5.25


Brondby3.50  döntetlen3.60  Hertha2.00
A berlini mérkőzést 1-0-ra megnyerték Dárdai Paliék, úgyhogy a továbbjutás kérdése még mindig nyitott. Hétvégén felkészülési meccset játszott a Hertha, melyet 2-1-re megnyert az Eintracht Braunschweig ellen. Ez az eredmény és a múlt heti odavágó kellő önbizalmat adhat a Herthának ahhoz, hogy kiharcolja a továbbjutást.

Egyébként a Brondby is játszott hétvégén, ám ők bajnokin léptek pályára, amely végül 2-2-es döntetlennel ért véget. A Hertha játékát ismervén elég meglepő volna, ha ilyen sok gólt látnánk majd csütörtök este.

Tipp: Gólok 2,5 alatt @ 1.80