EL selejtezők: Idegenben kéne helytállni


Strömsgodset 1.50, döntetlen 4.00, Debrecen 5.25
Javában dübörög még a norvég bajnokság, a Strömsgodset jelenleg a második helyen áll, két ponttal lemaradva a Rosenborgtól és négy ponttal megelőzve az Aalesund csapatát. Mindenképpen előnyt jelent a norvégoknak, hogy nem a felkészülés közepén kell vérre menő tétmeccset játszaniuk, ugyanakkor mostanában nem úgy jönnek az eredmények, ahogyan azt szeretnék Drammen városában. Legutóbbi négy bajnokijukból csupán egyet tudtak megnyerni, még június végén a Tromsö csapatát győzték le 3-1-re hazai pályán. Azóta két 2-1-es vereséget szenvedtek a bajnokságban: előbb idegenben, majd pályaválasztóként.

Mindez azonban nem jelent semmit, egészen biztos egy hajtós, küzdelmes meccs vár a Lokira, ráadásul az is a hazaiak felé billenti a mérleg nyelvét, hogy pályájuk talaja műfüves, ami teljesen más tulajdonságokkal rendelkezik, mint az igazi gyep. Bár a debreceniek direkt ezért edzettek már műfüvön a múlt héten és meccset is játszottak, hogy szokják az efféle talajt, így sem lesz könnyű dolguk. És ha mindez még nem lenne elég: Kovács Péter személyében magyar csatára is van a Strömsgodset-nek, aki vélhetően már segített föltérképezni a DVSC játékát.

Persze a hajdúságaikat sem kell félteni, ha egy kis kémkedésről van szó, az elmúlt napokban a csapat DVD-k és az internet segítségével próbálta kideríteni, hogy mégis milyen erőkből áll ellenfelük, illetve Kondás Elemér személyesen tekintette meg a Strömsgodset-Tromsö találkozót. Mondjuk a debrecenieknek elsősorban saját magukkal kéne kezdeni valamit, hiszen a múlt hétvégi Szuperkupa döntőn nagyon nem ment nekik a játék, simán kikaptak 3-0-ra a Győrtől. Főleg a védelem állt gyenge lábakon, úgy tűnik, hogy a frissen igazolt hátvédek között még nincsen igazi összhang, de még a középpálya sem hozta az elvárt szintet.

Ilyen előjelek után csak abban reménykedhetnek a DVSC drukkerek, hogy az elmúlt pár napban sikerült jobban összehangolnia a csapatot Kondás Elemérnek, és a védelem nem ejt majd gyermeteg hibákat, ugyanis egy 2-3 gólos vereséggel rögvest elúszhat a továbbjutás. Mindemellett rettenetesen fontos lenne gólt lőniük, egy 2-1-es norvégiai vereség még talán belefér.

Tipp: Gólok száma több mint 2.5 @ 1.80

Vojvodina 1.65, döntetlen 3.60, Honvéd 4.50
A jó emlékezőtehetséggel megáldott szurkolók úgy emlékezhetnek a Vojvodinára, mint egy európai szinten is ütőképes újvidéki csapatra. Nos, a Vojvodina már közel sem olyan erős, mint régebben, de azért nem szabad őket lebecsülni. Az első selejtezőkörben a máltai Paola Hibernians csapatát búcsúztatták kettős győzelemmel: idegenben 4-1-re, majd otthon 3-2-re nyertek a szerbek.

Noha a Vojvodina a harmadik helyen végzett a szerbiai bajnokságban, figyelemre méltó, hogy a pontvadászat során oda-vissza verték a második helyezett Crvena Zvezdát és idegenben győzték le a bajnok Partizan Belgrádot.

A Honvéd könnyedén jutott túl az előző körből, montenegrói ellenfelét 13-1-es összesítéssel búcsúztatta. Erre kár is több szót fecsérelni, most sokkal nehezebb meccs vár Rossi fiaira. Csakúgy, mint a Debrecen estében, létkérdés, hogy ne kapjanak sok gólt és legalább egyet lőjenek. Ugyanakkor a Honvéd van annyira masszív csapat, hogy képesek legyenek legalább egy ikszet kiharcolni idegenben és akkor még nyílt maradna a továbbjutás.

Tipp: Döntetlen @ 3.60


A nyár közepe nem nagyon kedvez a futball vagy a tenisz rajongóinak, így itt a lehetőség, hogy jobban teljen az idő mire a kedvenc bajnokságaid újra elindulnak! Fogadj minél több sportágra, hogy minél nagyobb bónuszt zsebelhess be: július minden hetében 5000Ft bónuszra tehetsz szert!