EL selejtezők: Egy sima, egy fordított


Mladost Podgorica 6.00, döntetlen 3.85, Videoton FC 1.50
A vártnál nyögvenyelősebre sikerült a Videoton első EL selejtezője. Ugyan 2-1-re nyertek a fehérváriak, de a meccs végén hallható szórványos füttyszó is arra utalt, hogy a szurkolók is sokkal simább győzelemre számítottak. A Podgorica igen lelkesen futballozott és roppant egységes csapat benyomását keltette, így ez az egy gólos előny elég soványnak tűnik. Nem beszélve a hazai pályán bekapott gólról, ami még sok gondot okozhat, ha nem koncentrálnak eléggé a Vidi játékosai a visszavágón.

Tehát a továbbjutás kérdése megelehtősen nyílt maradt az első meccs után, ennek megfelelően a montenegróiak bizakodva tekintenek a jövőbe, bár azt az összes nyilatkozatban egyből hozzáteszik, hogy még mindig a Videotont tartják a párharc esélyesének.

Nincs irigylésre méltó helyzetben a Vidi, de már csak a tavalyi teljesítményük miatt is illene továbbjutniuk. Mindenképpen a magyar csapat mellet szól, hogy a keret képzett és nem utolsó sorban tapasztalt játékosokból áll. Fontos lenne mielőbb betalálniuk, ez megnyugtatná a csapatot és kicsit visszafogná a podgoricaiak lelkesedését. Jose Gomesnek a futballról alkotott elképzeléseit ismerve, elég valószínű, hogy a Vidi nagyon megnyomja majd az első negyed órát és mindent bevetnek majd a gólszerzés érdekében. A Podgoricának viszont nincs vesztenivalója, úgyhogy nagy eséllyel ugyanazt a lelkes játékot hozzák majd, mint egy héttel ezelőtt.

Tipp: A vendégcsapat mindkét félidőben gólt szerez @ 2.30

Honvéd 1.18, döntetlen 6.50, Celik Niksic 11.00
A Honvéd sem azt hozta az első meccsen, amire előzetesen számítani lehetett, ám sokkal pozitívabb értelemben „okozott csalódást”. 4-1-re nyertek az előző héten a Celik otthonában, ezzel lényegében el is dőlt minden. Persze túlzás lenne azt gondolni, hogy már csak puszta formalitás a visszavágó, de azért az sem valószínű, hogy a montenegróiak egy hét alatt annyit fejlődtek volna, hogy négyet vágjanak Kispesten.

Ráadásul a hírek szerint a múlt heti vereség eléggé megviselte a Celik Niksic játékosait, kapusuk a visszavágóval kapcsolatban kifejtette egy montenegrói lapnak, hogy már senki nem bízik a továbbjutásban. Hozzátette, hogy azért szépen szeretnének búcsúzni.

A következő körben a szerb Vojvodina várja ennek a párharcnak a győztesét. Ezzel kapcsolatban Marco Rossi, a Honvéd edzője elmondta, hogy azt szeretné, hogy tovább fejlődjön játékban és koncentrációban a csapata, mert a szerbek ellen sokkal nehezebb dolguk lesz majd.

Most  viszont a magabiztos előny birtokában nyugodtan futballozhat a Kispest és akár olyan játékosok is szerephez juthatnak majd, akik eddig kicsit háttérbe szorultak.

Tipp: Gólok száma kevesebb mint 2.5 @ 2.90

A nyár közepe nem nagyon kedvez a futball vagy a tenisz rajongóinak, így itt a lehetőség, hogy jobban teljen az idő mire a kedvenc bajnokságaid újra elindulnak! Fogadj minél több sportágra, hogy minél nagyobb bónuszt zsebelhess be: július minden hetében 5000Ft bónuszra tehetsz szert!