EL-selejtezők: Csütörtök estére valószínűleg már csak egy magyar klubcsapat marad állva


Midtjylland–Ferencváros
Múlt héten egészen elképesztő meccset játszott a két csapat. A Fradi még 2-0-ra vezetett az első félidő derekán, aztán végül mégis a dánok nyertek 4-2-re, némi játékvezetői segítségnek is köszönhetően. A továbbjutáshoz most 3-0-ra kéne győznie a zöld-fehéreknek, ami gyakorlatilag teljesíthetetlen küldetésnek számít.

Mondjuk a hétvégén a Bröndby 4-0-ra verte a Midtjyllandot a dán bajnokság első fordulójában, szóval nem lehetetlen ilyen sok gólt lőni nekik. Persze az is hozzátartozik a történethez, hogy a Fradi ellenfelének vélhetően inkább az EL küzdelmei jelentik a prioritást. Egyébként ugye az NBI-ben is az első kört játszották a múlt héten, a Fradi pedig hazai pályán 1-1-es döntetlent hozott össze a magyar szinten brutálisan megerősített Felcsúttal.

Az FTC helyzetét tovább nehezíti a sok sérült. Botka és Koch eltiltás miatt (utóbbit kiállították az első meccsen) nem játszhat, míg Hajnal, Otigba és Böde sérült. Az eddig jó formában lévő Varga Roland is várhatóan csak a padon kap helyet, mert nincs száz százalékos állapotban, csakúgy mint Priskin Tamás. Gyakorlatilag elfogytak a Fradi bevethető hátvédjei, ezért Gera Zoltán belső védőt játszik majd Batik mellett (legalábbis erről lehetett hallani még szerdán).

A Ferencvárosnak muszáj gólokat lőnie és Thomas Doll is támadásokat ígért. Ebből kifolyólag és a felforgatott védelem miatt az is benne van a pakliban, hogy megint legalább négyet kap a Fradi. Ugyanakkor azt sem lehet kizárni, hogy valamelyik zöld-fehér játékos szerzi a találkozó első gólját és erre az odds is olyan jó, hogy megéri egy kicsit kockáztatni.

Tipp: Első gól – bármelyik Fradi játékos 2.80


Videoton–Kalju
Ellentétben a Fradival, a Videoton kényelmes előnyt szerzett a múlt héten azzal, 3-0-ra nyert az észt Kalju otthonában. Nem lebecsülve az ellenfelet, de azért elég nagy különbség van a két csapat képességeit tekintve. A Vidinek inkább csak a rossz időjárás és esetleg a folyamatos láncfűrész zaj okozhatott kellemetlenséget az odavágón, de semmiképp sem az ellenfél "sziporkázó" futballja.

Egyébként a Videoton is döntetlennel kezdte az NBI első fordulóját: az újonc Balmazújvárossal játszottak 1-1-es ikszet pályaválasztóként. Egy ilyen eredmény most továbbjutást érne, de valószínűleg azért behúzzák ezt a meccset a fehérváriak. Az sem volna különösebben meglepő, ha mindezt kapott gól nélkül tennék a házigazdák.

Tipp: Hazai, kapott gól nélkül 1.87