EL-selejtezők: Bordeaux-ban próbálkozhat a Videoton


Bordeaux–Videoton
Csütörtökön az utolsó, európai kupában még érdekelt magyar klubcsapat próbálkozhat valamilyen tisztességes eredményt elérni az Európa Liga selejtező harmadik körében. Az eddigi produkciókból kiindulva valószínűleg a Videoton számára is befellegzik az „európai menetelés” bár persze csoda még történhet. Végül is bő egy évvel ezelőtt Bordeaux városában igazi varázslatot láthattak a magyar szurkolók, amikor a válogatott 2-0-ra verte az osztrákokat az Európa-bajnokság első csoportmeccsén.

Mondjuk ezt a párhuzamot nem érdemes sokáig boncolgatni. Igaz, akkor sem a magyar csapat számított favoritnak és most sem, de a klubfoci az más történet és hát a Bordeaux sokkal jobb csapat, mint Videoton, melynek győzelmére több mint tízszeres szorzó van 10.50.

A francia bajnokság még nem kezdődött el, szóval a 74 millió euró értékű játékoskerettel rendelkező Bordeaux-nak még nem volt alkalma tétmérkőzésen pályára lépni. A júliusi edzőmeccseiket viszont rendre megnyerték és ugyan a felkészülési találkozók végeredményéből soha nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni, azért ez jelzi, hogy nem kutyaütőkből áll a Videoton ellenfele. Még úgy is, hogy nem sikerült szerződtetniük a brazil Wellington Silvát (aki korábban az Arsenalban is megfordult) mert nem felelt meg az orvosi vizsgálaton. De még nélküle is elég erősnek tűnik a csapat, hiszen olyan labdarúgók futballoznak ott, mint például Jaroslav Plasil, Jérémy Toulalan vagy éppen Diego Contento.

Ha már a hiányzóknál tartunk, fontos megjegyezni, hogy Vinícius nélkül utaztak el a fehérváriak Franciaországba. A védelem oszlopos tagjának számító brazil védő még az észt Kalju ellen sérült meg és több hetes kihagyás vár rá. Őt talán a most visszatérő Fiola Attila akár még helyettesíthetné is, de ő valószínűleg még nem tudna végig játszani egy egész meccset.

Egyébként ebben a szezonban még veretlen a Videoton, de azt is látni kell, hogy a hat lejátszott tétmeccs során egyszer sem találkoztak erősebb ellenféllel a fehérváriak. Az sem tűnik szerencsés előjelnek, hogy csak két mérkőzést tudtak lehozni kapott gól nélkül, még az elképesztően gyenge Kalju is képes volt gólt rúgni nekik a felcsúti visszavágón.

A Videoton aligha ússza meg kapott gól nélkül a bordeaux-i túrát, persze jó volna, ha minél kevesebbszer rezdülne majd a fehérváriak hálója. Az pedig még jobb lenne, ha valahogy gólt is lőne a Vidi és nem csak kettes feletti odds miatt.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez 2.25