EL: Össztűz Montenegróra


Celik Niksic 3.80, döntetlen 3.40, Honvéd 1.85
Ez a második alkalom, hogy a Celik megméretteti magát az Európa Ligában. Ez persze nem meglepő, hiszen sem az ország, sem pedig a kupasorozat nem túl régi és hát azért jegyezzük meg egymás között, hogy a Niksic sem az a világszerte retteget klubcsapat. 

Ezért nem is tudni sokat róluk, a keretben gyakorlatilag csak montenegrói játékosok vannak, néhány szerb légióssal megerősítve. Pont az egyik ilyen szomszédos vendégmunkást szólaltatta meg nemrégiben egy helyi hírportál: Nikola Simic úgy nyilatkozott, hogy bár nagyra értékelik a Honvédot, de egyáltalán nem félnek a mérkőzéstől és az utolsó percig küzdeni fognak. Nem tartják magukat esélytelennek és remélik, hogy az agresszív játékuk meghozza a sikert. 

A Celik Niksic eredményeit böngészve úgy tűnik, hogy ez az agresszivitás hazájukban sem hoz sok sikert, mivel legutóbbi hat tétmeccsükből csupán egyet nyertek meg, a többit elveszítették. Egyébként a bajnokság harmadik helyén végeztek, az FK Sutjeska és az FK Buducnost Podgorica mögött.

Mindenestre biztos nem lesz könnyű dolga a Honvédnak, de Marco Rossi csapatát sem kell félteni. Kemény, brusztolós játékuk valószínűleg kioltja majd a beígért montenegrói agresszivitást. Aztán, hogy a várható pankrációból ki jön majd ki jobban azt nehéz megjósolni, mindenestre valószínű, hogy egy gól dönt majd.

A Honvéd egyébként már régóta készül az összecsapásra, az EL főpróbájaként beharangozott, múlt hét szombaton lejátszott felkészülési meccsüket 1-0-ra elveszítették a lengyel FC Piast Gliwice ellen. Persze ebből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, de az kétségtelen, hogy Lanzafame és Martinez távozásával eléggé meggyengült a csatársor. Már csak ezért sem várható gólzápor ezen a selejtezőn.

Tipp: Döntetlen @ 3.40
Bevállalós tipp: Celik Niksic - Honvéd 1-1 @ 5.50

Videoton 1.33, döntetlen 4.50, Mladost Podgorica 8.25
Tavaly a Videoton az Európa Liga csoportköréig jutott és idén is hasonló szereplésre számítanak Székesfehérváron. Erre meg is van minden esélyük, hiszen a tavaszi szezonban a Vidi igen jó teljesítményt nyújtott, hazai meccseit kettő kivételével rendre megnyerte. Ezeken a győztes mérkőzéseken pedig legalább két gólt mindig rúgtak. 

Ausztriában edzőtáborozott a Videoton és két felkészülési meccset is játszottak. A Steaua Bukarestet 1-0-ra megverték, míg a Bundesliga 2.-ben vitézkedő Karlsruhertől ugyanilyen arányban kikaptak, bár a tudósítások szerint végig a fehérváriak uralták a mérkőzést. 

Tavalyhoz képest nem igazán gyengült a Videoton kerete, de az első EL selejtezőn nélkülözniük kell a rutinos védő, Marco Caneira játékát, aki eltiltás miatt nem léphet pályára. Őt várhatóan Szekeres Adrián fogja pótolni. 

Podgoricában nem okozott felhőtlen örömöt, hogy a Vidivel sorsolták össze őket. Egyik csatáruk, a 14 találattal a házi góllövőlista élén végző, korábban Pécsett is megforduló (az NB1-ben egy gólt sem szerzett) Marko Šćepanović azt nyilatkozta ezzel kapcsolatban, hogy a lehető legnehezebb ellenfelet kapták, de azért nem feltartott kézzel jönnek majd Fehérvárra. Mindenestre idegenben ritkán ér el jó eredményt a Mladost ez mindenképpen pozitívum a Vidi számára.

Egyébként a Mladost Podgorica az önálló montenegrói bajnokság hét szezonjából ötöt töltött az első osztályban. Ami a legutóbbi szezont illeti, a Mladost összesen 39 gólt termelt 2012-13-ban, ez a 12 csapatos montenegrói bajnokságban csak hetedik legtöbb lőtt gól. Emellett 48-at kaptak ami viszont a második legtöbb kapott találat. Ilyenformán nem valószínű, hogy 2-3 kapott gól alatt megúsznák a fehérvári túrát és ezzel akár a továbbjutás is eldőlhet az első meccsen. 

Tipp: A Videoton nyeri a meccset @ 1.33
Bevállalós tipp: Gólok száma több, mint 3.5 @ 2.35

A nyár közepe nem nagyon kedvez a futball vagy a tenisz rajongóinak, így itt a lehetőség, hogy jobban teljen az idő mire a kedvenc bajnokságaid újra elindulnak! Fogadj minél több sportágra, hogy minél nagyobb bónuszt zsebelhess be: július minden hetében 5000Ft bónuszra tehetsz szert!