EL: Nemzetek egymás közt


AZ Alkmaar 1.67, döntetlen 3.70, Anzsi Mahacskala 5.15
Szoros párharc végén jutott tovább két héttel ezelőtt az Alkmaar. Idegenben verték 1-0-ra a Slovan Liberec csapatát, majd hazai pályán játszottak 1-1-s döntetlent velük. Egyébként három tétmeccs óta veretlenek a hollandok, legutóbbi két bajnokijukat egyaránt 4-0-ra nyerték. Hazai pályán csak egyszer veszítettek Európa Liga meccsen az aktuális kiírásban: még augusztusban, a selejtezők folyamán kaptak ki 2-0-ra görög Atromitostól, de 3-3-s összesítéssel továbbmentek. Azóta két döntetlen és két győzelem a mérlegük pályaválasztóként az EL-ben.

Nem sok tétmeccset játszott még idén az Anzsi, amely nem mellesleg az orosz bajnokság utolsó helyén szerénykedik. Mindenestre a Genket – még ha kicsit nehezen is – de kiejtették az Európa Ligából. (Otthon 0-0, idegenben 0-2, ami azért jelzésértékű.) Múlt héten az orosz bajnokság is elkezdődött, az első meccset 1-0-ra nyerték a Kazany ellen. Egyébként 2012-ben már játszottak az Alkmaar ellen, akkor otthon 1-0-ra, idegenben pedig 5-0-ra múlták felül a hollandokat.

Tipp: 1/2 @ 1.26

Juventus 1.37, döntetlen 4.70, Fiorentina 8.30
Vasárnap már megmérkőzött egymással a Juventus és a Fiorentina, 1-0-ra nyertek Tevezék és így tovább folytatódott a Juventus győzelmi szériája. Hat mérkőzés óta nem hullajtott pontot a Juve és ami még szebbé teszi ezt a sorozatot: mindössze egy gólt kaptak és tizenegyet rúgtak. Hazai pályán nagyon erős a Juventus, utoljára tavaly áprilisban tudott náluk nyerni a Bayern, azóta csak nagyritkán csúszik be egy döntetlen a Delle Alpiban.

A Fiorentináról viszont már nem lehet sok jót elmondani, utoljára pont az Esbjerg elleni EL meccsüket tudták megnyerni idegenben, azóta viszont semmi. Pedig négy tétmeccsen is túl vannak, két döntetlen (ebből az egyik az előbb említett Esbjerg elleni hazai visszavágó, amely 1-1-s eredménnyel ért véget) és két vereség a mérlegük.

Tipp: Félidőben döntetlen @ 2.40

Lyon 1.95, döntetlen 3.40, Viktoria Plzen 4.00
Február közepe óta veretlen a Lyon, ugyanakkor legutóbbi öt tétmeccsükön elképesztően kevés gólt lőttek, szám szerint hármat (ebből kettőt a hétvégi, Bordeaux elleni bajnokin). Ezeknek az információknak a tudatában nem meglepő, hogy az EL előző köréből is egy 1-0-s hazai sikert követően jutottak tovább a Chornomorets ellenében (a kinti meccs 0-0 lett).

Hosszú veretlenségi sorozat ért véget Plzenben most hétvégén, amikor kikaptak a Sparta Prahatól. Tavaly viszonylag sokáig eljutott a cseh csapat, az idei szezonban a BL-ből estek ki a második számú európai kupába. Az előző körben a Shaktar Donyecket búcsúztatták egy hazai 1-1-et és egy idegenbeli 2-1-s győzelmet követően. Egyébként történetük során most először játszanak francia csapat ellen. 

Tipp: Gólok száma kevesebb mint 2.5 @ 1.65

Sevilla 1.50, döntetlen 4.35, Real Betis 6.00
Jól megy a Sevillának az utóbbi hetekben. A spanyol bajnokságban hetedikek, az Európa Ligából pedig a Maribort ejtették ki az előző körben (idegenben 2-2, otthon 2-1). Tavaly novemberben 4-0-ra intézték el a Betist, nem lehet kizárni, hogy most is megszórják őket.

Még úgy is, hogy Betisen a feltámadás jelei mutatkoznak, hiszen három legutóbbi meccsükből kettőt megnyertek. Mindez egy 2-0-s kazanyi győzelemmel kezdődött, ami már csak azért is megsüvegelendő, mert erre nem sok csapat volt képes az elmúlt időkben. 

Tipp: Gólok száma több mint 2.5 @ 1.65

A kombináció eredő szorzója @ 8.23