EL – Meccsek, ahol nincs kettő közte


A dagesztáni csapat sztárjai jelentős részét elvesztette a nyáron, ami hozzájárult ahhoz, hogy jelenleg a kieső helyen tanyáznak az orosz bajnokságban. Huszonegy lejátszott honi találkozójukból mindössze egyet tudtak megnyerni, március 9-én a Rubin Kazan legyőzése a meglepetés kategóriába tartozott. Ettől függetlenül az EL-ben igen jól teljesítenek, a Spurs mögött másodikként jutottak tovább, majd a Genket sikerült meglepni.

Csütörtökön újabb németalföldi csapat ellen igyekeznek a papírformát borítani, a holland AZ egygólos előnnyel utazik Oroszországban. Az Alkmaarnak természetesen van félnivalója, hiszen az Erdevisie küzdelmek során idegenben csak háromszor nyertek, igaz az EL-ben – bármilyen hihetetlen -, de még veretlenek. A holland csapat hajszál híján nem érte el a csoportkört, hiszen a playoffba csak idegenben lőtt gólokkal jutott tovább a görög Atromitos ellen, míg most egy döntetlennel már a legjobb nyolc közé csöppenne a csapat. Az AZ játékára a kiegyenlített teljesítmény jellemző, a PAOK elleni 2-2 kivételével csak 1-0 arányú győzelem, vagy 1-1-es döntetlen szerepel a tarsolyban. Bármelyik ismétlődik meg csütörtökön, ők a továbbjutnak...

Tipp: Döntetlen @ 3.25

Fiorentina 3.60, Döntetlen 3.40, Juve 2.05

Kisebb meglepetésre a bajnokságban menetelő Juve nem tudott előnyre szert tenni hazai pályán, ráadásul a Fiorentina azzal, hogy idegenben szerzett egy gólt, helyzeti előnybe került. Emiatt jogosan tekinthető a firenzei csapat az idei bajnokságban a listavezető mumusának, hiszen a bajnokságban minden mérkőzését megnyerő csapat épp az ellen a gárda ellen ikszelt le az EL-ben, akitől idei egyetlen bajnoki vereségé szenvedte el.

A két csapat a sorsolás szeszélyének köszönhetően harmadik alkalommal fog megmérkőzni egymással 11 napon belül, de először a Stadio Artemio Franchi gyepén. Az október 20-án ugyanitt lejátszott Serie A rangadón a Juve még 2-0-ra vezetett a félidőben, ám  az egész szezonja legjobb félidejét produkáló Fiorentina 4-2 arányban ütötte ki a Zebrákat.

A hazaiak az Alkmaarhoz hasonlóan veretlenek az EL-ben, annak ellenére, hogy a kvalifikáció során csak idegenben lőtt góllal ütötték ki a Grasshoppers csapatát. A Juve a BL-ből érkezett, a Trabzon elleni kettős siker után, most jóval nehezebb dolguk lesz.

Tipp: Fiorentina @ 3.60

Napoli 1.85, Döntetlen 3.50, Porto 4.20

Két BL-ből kihullott csapat próbál talpon maradni a nemzetközi kupaporondon, melyet a Porto várhat előnyösebb helyzetből. A portugál csapat a legjobb 32 között a leggólgazdagabb csatát vívta a Frankfurt ellen, de az 5-5-ös összesítés alkalmával ők szereztek több idegenbeli gólt.

A Napoli tovább rostálta az angol klubokat, a Swansea sikerült kiejteni az előző körben. A nápolyi csapat hazai pályán veszélyes ellenfél, a bajnokik során egyszer szenvedtek otthon vereséget, ráadásul a BL-ben legyőzték az Arsenal, Dortmund, Marseille triót is. Ha továbbra is folytatják ezt a lehengerlő sorozatot, akkor képesek lehetnek a párharcot megfordítani, de ügyelniük kell arra, hogy kapott gól nélkül megússzák az összecsapást.

Tipp: Napoli @ 1.85

Salzburg 1.40, Döntetlen 4.65, Basel 7.50

Amióta a Basel átcsúszott az Európa Ligába, azóta a svájci csapat három mérkőzésen nem kapott gólt. Ez annak fényében igen érdekes, hogy a remek szezont futó Gulácsi Péter is csak a legritkább esetben nyúl maga mögé a hálóba. Emiatt a legutóbbi 0-0 könnyen megismétlődhet, igaz a Salzburg az idei év során nem kegyelmezett senkinek, ha otthon játszott. Mind a bajnokságban, mind az EL-ben veretlenek Ausztriában, így az alpesi rangadó kifejezetten izgalmasnak ígérkezik.

Az osztrák csapat az Ajax oda-vissza verésével kissé meghökkentette a football világát, de emiatt a nyolc közé jutásuk már nem lenne akkora szenzáció. Természetesen a svájci félnek is lesz ebbe beleszólása, akik 12 győzelem, 12 döntetlen és 1 vereség elérésével vezetik a svájci tabellát. Nyugodtan mondhatjuk, hogy messze a legkiegyenlítettebb találkozóról beszélünk, melyen mi magyarok, a Gulácsi Péterrel felálló sógoroknak szoríthatunk leginkább.

Tipp: Alatt 2.5 - Igen @ 2.25

A négy tipp eredő oddsza: @ 48.70, melyet Négy Triplák rendszerben lehet érdemes megjátszani.