EL: Magyarország vs. Málta


Birkirkara 3.50, döntetlen 3.20, Diósgyőri VTK 2.00

Máltai szempontból egészen jó eredménynek számít a Birkirkara 2-1-es veresége, hiszen idegenben gólt szereztek, úgyhogy a vesztes meccs ellenére jó kilátásaik lennének, ha nem csak egyszer fordult volna elő a klub történetében, hogy továbbjutottak az EL első selejtezőköréből (még 2001-ben). Mérlegük pályaválasztóként 2014-ben 5-4-0 volt, és csak kétszer fordult elő, hogy ne rúgtak volna gólt hazai környezetben.

Már csak ezért is soványnak tűnik a DVTK 2-1-es győzelme, különösen a kapott gól miatt nagy kár. Nem lesz könnyű dolga a Diósgyőrnek, de az mindenképpen bizakodásra adhat okot, hogy ebben az évben csupán egyszer maradtak gólképtelenek idegenben (egy Újpest elleni bajnokin március végén). Ugyanakkor amellett, hogy egy meccs kivételével mindig eredményesek voltak 2014-ben, kapni is mindig kaptak (egyedül a Mezőkövesd és a Szigetszentmiklós elleni meccseken maradt érintetlen a hálójuk).

Tipp: Félidőben döntetlen @ 2.18

Ferencváros 1.08, döntetlen 8.00, Sliema Wanderers 15.00

Múlt héten meglehetősen nyögvenyelősre sikerült a Fradi Európa Liga selejtezője: 1-1-es döntetlent játszottak Máltán és igazából ez az eredmény a zöld-fehérek számára hízelgő. Az idegenben lőtt gól mindenképpen pozitívum, de a visszavágón többet kell nyújtani annál az enervált lődörgésnél, mint amit múlt héten produkáltak.

Már csak azért is, mert láthattuk: a Sliema Wanderers nem olyan gyenge csapat és igazából, ha jobban összpontosítottak volna az odavágón, simán nyerhettek is voltak. Viszont a Wanderers még soha nem jutott tovább a selejtezők első köréből, nem most kéne megadni nekik az alkalmat.

Tipp: Gólok 3.5 alatt @ 1.90