EL: Jönnek az oroszok


Diósgyőri VTK 6.50, döntetlen 4.00, Krasnodar 1.50
Ugyan 2-1-re kikapott a Diósgyőr múlt héten „hazai pályán” a Litex Lovech-től, de a sikeres bulgáriai szereplésnek köszönhetően (0-2) végül 3-2-es összesítéssel mentek tovább a borsodiak. Fontos részlet a visszavágóval kapcsolatban, hogy ugyan a DVTK megszerezte a vezetést az első félidőben, de a másodikban visszaálltak és kaptak is két gólt. Szivics erről annyit mondott egy meccs utáni interjúban, hogy a játékosai annyira félnek a kudarctól, hogy öntudatlanul is inkább visszább állnak. Ezt a mentalitást gyakorlatilag lehetetlen egy hét leforgása alatt kiirtani; mindenestre igen tisztességes szorzója van annak, ha a DVTK megszerezné a vezetést az első félidőben, (5.80) de még kétesélyes fogadásban (1X) is van bőven fantázia (1.66).

Egyébként a múlt héten elkezdődött a magyar bajnokság, és a Diósgyőr sikerrel vette az első akadályt: a Puskás Akadémiát verték 2-1-re. Amúgy általában meccsenként két gólnál ritkán lő többet a DVTK, ha ez most is így lesz az 1.18-szoros pénzt ér.

Oroszországban még nem kezdődött el bajnokság, az előző szezonban az ötödik helyen végzett a Krasnodar. Egy selejtezőn már túlvannak, az észt Sillamäe Kalevi ellen könnyedén jutottak tovább, 9-0-s összesítéssel. Ha az oroszok most sem kapnának gólt, és nyernének (remélhetőleg ez nem fordul elő) az 1.46-os szorzón pörög.

Tipp: Félidőben 1X @ 1.66