EL: Itt a második felvonás


Rubin Kazany 1.42, döntetlen 4.30, Zulte-Waregem 6.75
Hónapokon át veretlen volt a Rubin Kazany, sem az orosz bajnokságban, sem pedig a nemzetközi kupaporondon nem találtak legyőzőre. Azonban szeptember végén megszakadt ez a szép sorozat, az elmúlt három bajnokijukon mindössze egy pontot szereztek. Viszont az Európa Ligában még nem hibáztak, ebben a szezonban az összes meccsüket (beleértve a selejtezőket) megnyerték. Az első csoportmeccsen a Mezey doktor által annak idején legyőzhetetlennek titulált Maribort verték el 5-2-re idegenben.

A Zulte eredményeit böngészve arra a következtetésre juthatunk, hogy mostanában kezd formába lendülni a belga csapat: legutóbbi három tétmeccsüket megnyerték hazájuk bajnokságában. A nemzetközi kupákban nem túl sikeresek, utoljára 2007-ben indulhattak el az Európa Ligában és most is BL-selejtezős kudarc után jutottak el ide. Az első körben 0-0-s döntetlent értek el hazai pályán a Wigan ellen, ez nem sok jót sejtet az oroszországi túra előtt.

Tipp: A Kazany nyeri a meccset @ 1.42

Rijeka 4.75, döntetlen 3.55, Real Betis 1.70
A Rijeka május óta tartó veretlenségi szériájának pont az EL első csoportmeccsén szakadt vége, a Vitória Guimaraes otthonában szaladtak bele egy nagyarányú vereségbe (4-0). A horvát bajnokságban viszont továbbra is veretlenek, és ne feledjük, hogy az Európa Liga selejtezője során a Stuttgartot (is) ők búcsúztatták (otthon 2-1-es győzlem, majd 2-2 a sváboknál). Szóval van potenciál a Rijekában, simán benne van ebben a meccsben, hogy pontot szereznek.

Megnyerte legutóbbi bajnokiját a Real Betis, 1-0-ra győztek hazai pályán aVillaral ellen. Az elmúlt négy tétmeccsük alatt ez volt az első győzelmük, meglehetősen kiszámíthatatlan, hogy milyen eredméynt fognak produkálni. Az előző EL meccsükön pályaválasztóként 0-0-s döntetlent játszottak a Lyon ellen.

Tipp: Döntetlen @ 3.55

Bordeaux 1.90, döntetlen 3.50, Maccabi Tel Aviv 3.70
Utoljára augusztus végén tudott nyerni a Bordeaux tétmeccsen, azóta három vereséget és három döntetlent hoztak össze - ebben a sorrendben. Két héttel ezelőtt az Eintracht Frankfurt otthonában kaptak egy hármast.

A Maccabinál pont fordított a helyzet, augusztus óta veretlenek. Azóta öt tétmeccset játszottak, négyszer győztek  (mind a négy bajnoki meccs volt), az EL első csoportmeccsén 0-0-s döntetlent játszottak az APOEL ellen. Ami pedig igazán figyelemre méltó ebben a veretlenségi szériában, hogy egyetlen egy gólt sem kaptak öt mérkőzés alatt, viszont kilencet lőttek.

Tipp: Döntetlen @ 3.50

Swansea 1.37, döntetlen 4.55, St. Gallen 7.40
Két legutóbbi mérkőzését elbukta a Swansea (a Birmingham elleni Ligakupa meccset és az Arsenal elleni bajnokit). Viszont két hete 3-0-ra nyertek Valenciában és ez nem sok csapatnak szokott összejönni. Masszív csapat a Swansea, tehát nagy eséllyel behúzzák majd soron következő EL meccsüket.

A St. Gallen egyáltalán nem rossz csapat, ugyanakkor a Swansea általában csak náluk jóval erősebb ellenféltől szokott kikapni hazai környezetben. Visszatérve a svájci klubra, a legutóbbi EL meccsükön pályaválasztóként 2-0-ra nyertek a Kuban Krasnodar ellen.

Tipp: A Swansea nyeri a meccset @ 1.37

A kombináció eredő szorzója @ 24.17