EL: Hazai csapatok továbbjutásában bízva


Rubin Kazany 1.60, döntetlen 3.70, Real Betis 5.95
Múlt héten 1-1-es döntetlent játszott Sevillában a Kazany, ami egy jó eredménynek mondható idegenben, főleg a lőtt gól miatt. A Rubin Kazany többnyire jól szerepel hazai pályán, bár kétségtelen, hogy ebben a szezonban nem megy olyan jól nekik – elég csak az orosz bajnokság tabellájára pillantanunk (jelenleg a 12. helyen áll a csapat). Viszont a nemzetközi kupákban rendre megszorongatják otthon az ellenfeleiket, az Európa Liga idei kiírásában például hat meccsből ötöt kapott gól nélkül nyertek meg, egyedül a Maribor elleni 1-1 rondít bele a statisztikába.

Rettenetesen gyenge szezont produkál a Betis, utolsó helyen állnak a spanyol bajnokságban és igazából nem értjük hogyan juthattak idáig az EL-ben. Az otthon bekapott gól szinte száz százalékos garanciát nyújt arra, hogy itt lesz a végállomás az Európa Ligában. A Betis tizenegy tétmeccsen van túl ebben az évben, ebből kettőt nyert meg, kétszer ikszelt, a többit elveszítette. Idegenben öt meccset játszottak, és mindössze két gólt tudtak lőni és tizenkettőt kaptak.

Tipp: A vendégcsapat nem szerez gólt @ 1.85

Napoli 1.48, döntetlen 4.25, Swansea City 6.60
Az előző körben 0-0-s döntetlent ért el Walesben a Napoli ami már csak azért is figyelemreméltó mert pár nappal később a Swansea City hármat rámolt Liverpoolban (igaz 4-3-ra kikaptak ott). Szóval a nápolyiak várhatják kedvezőbb helyzetből a visszavágót, akik egyébként öt tétmeccs óta tartó veretlenségi sorozatot tudhatnak magukénak. Hazai pályán utoljára tavaly november végén veszítettek el meccset, azóta hetet megnyertek, háromszor ikszeltek. Ebben a naptári évben meccsenként maximum egy gólt kaptak vagy még annyit sem.

A Swansea-ről már nehezebb jót mondani, az elmúlt négy tétmeccsükön képtelenek voltak győzni. Ráadásul vendégként még csapnivalóbb a teljesítményük. Ha idegenbeli Európa Liga mérlegüket nézzük az aktuális kiírásban, akkor mérlegük 1-2-2, ami finoman szólva sem túl acélos.

Tipp: Félidőben döntetlen @ 2.30

Sevilla 1.20, döntetlen 6.40, Maribor 13.50
Vasárnap hosszú veretlenségi sorozatot szakított meg azzal a Sevilla, hogy legyőzték 1-0-ra idegenben a Rayo Vallecano-t. Ami a Maribor elleni párharcukat illeti, 2-2-es eredménnyel zárult a szlovéniai meccs, két idegenben lőtt góllal pedig már jó eséllyel lehet spanyol továbbjutásról beszélni.

Plusz ugye a Maribor nem az a világverő csapat annak ellenére, hogy hatalmas nemzetközi rutinját Mezey doktor már évekkel ezelőtt megénekelte. Európai kupasorozatban még soha nem élték meg a tavaszt, de úgy tűnik most itt a vége. 

Tipp: Félidőben a Sevilla vezet @ 1.58

Fiorentina 1.17, döntetlen 6.40, Esbjerg 20.00
A végére hagytunk egy kakukktojást, ugyanis a fent említett csapatok közül a Fiorentina az egyetlen, amely nyerni tudott az odavágón (3-1). Nem megy rosszul a firenzei liláknak, a bajnokságban negyedikek és most a továbbjutás küszöbén állnak az EL-ben is. Igaz, hosszú hazai veretlenségi szériájukat megtörte az Inter két héttel ezelőtt, de ettől még kötelező feladat most a továbbjutás. 

Főleg azért mert a dán Esbjergnek legalább hármat kellene rúgnia és egyet sem kapnia. Nos, az EL idei szezonjában ilyen még nem fordult elő, maximum kettő találatig jutottak meccsenként gólt pedig két kivételtől eltekintve mindig kaptak, legalább egyet. 

Tipp: Gólok száma több mint 2.5 @ 1.50

A kombináció eredő szorzója @ 10.08