EL: Három magyar csapatból kettő továbbjuthat


IFK Göteborg 1.42, döntetlen 4.50, Győri ETO 7.00
Megnyugtató előnnyel várhatja a svéd Göteborg az EL selejtező visszavágóját, miután 3-0-ra nyertek Győrben. Április óta nem kaptak ki tétmeccsen, hazai mérlegük azóta 6-3-0. Az Európa Ligában még soha nem jutottak el a harmadik selejtezőkörig, de sajnos nem úgy tűnik, hogy a Győr most érvényesíteni tudná ezt a szép hagyományt.

Ugyanis az ETO ebben a naptári évben csak egyszer tudott két gólnál többet lőni idegenben, amikor Kaposváron győztek 5-0-ra még az NB1 utolsó fordulójában. Azt meg ugye nem kell külön ecsetelni, hogy a svédek mennyivel erősebbek, mint a Rákóczi.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez NEM @ 1.87

Diósgyőri VTK 2.35, döntetlen 3.40, Litex Lovech 2.80
2-0-ra nyert a DVTK múlt héten Bulgáriában, így a három versenyben lévő magyar csapat közül nekik van a legnagyobb esélyük a továbbjutásra. Valószínűleg be is húzzák ezt a meccset is, annak ellenére, hogy nem Miskolcon lépnek majd pályára, hanem Nyíregyházán.

Bulgáriában már elrajtolt a bajnokság, a nyitófordulóban 1-0-ra kikapott a Litex hazai pályán a CSKA Sofiatól. Így zsinórban második olyan tétmeccsükön szenvedtek vereséget, melyen gólt sem tudtak lőni. Ezért aztán nem túl valószínű, hogy majd most a Diósgyőr ellen támadnának föl.

Tipp: Gólok 2.5 alatt @ 1.73

Ferencváros 3.40, döntetlen 3.40, Rijeka 2.05
Borzalmasan gyenge támadójátékot produkált a horvát tengerparton múlt héten a Ferencváros: kilencven perc alatt egyetlen egy kapura lövést sem tudtak összehozni. Persze egészen más lenne a helyzet, ha bejön Thomas Doll taktikája és gól nélküli döntetlennel megússzák a kinti találkozót, de hát nem így történt és a Fradi 1-0-ra kikapott. Persze ez nem behozhatatlan hátrány, bízzunk abban, hogy hazai pályán bátrabban támad majd az FTC. Plusz nagy eséllyel Gera is ott lesz a csapatban, akiben mindig benne van a gól/gólpassz.

Az is reménykedésre adhat okot a zöld-fehéreknek, hogy a Rijeka erősen tartalékosan érkezett meg Budapestre, a hírek szerint szinte a teljes középpálya sérüléssel bajlódik. Persze ez nem azt jelenti, hogy a horvátok feltartott kézzel lépnének majd pályára, sőt. Plusz a Rijeka a tavalyi szezon után meglehetősen rutinosnak számít nemzetközi szinten, így egészen biztos, hogy a Fradinak nagyon nehéz dolga lesz.

Tipp: Félidőben X @ 2.05

 

A kombináció eredő szorzója @ 6.63