EL: Három magyar csapat selejtez


Litex Lovech 1.78, döntetlen 3.40, Diósgyőri VTK 3.90
A moldáviai Veris csapatát ejtette ki az előző selejtezőkörben a DVTK bolgár ellenfele (idegenben 0-0, majd otthon 3-0). A csoportkörig utoljára 2005-ben jutottak el, a tavalyi és az azt megelőző két szezonban pedig nem indultak egyik európai kupában sem. Nem lehetetlen vállalkozás kiharcolni ellenük a továbbjutást, hiszen a bolgárok mérlege pályaválasztóként 2014-ben 7-3-4. Érdekesség, hogy mindhárom döntetlen gól nélküli volt. Egy ilyen eredményt valószínűleg bárki azonnal elfogadna a DVTK részéről.

Ugyanakkor azt is látni kell, hogy ebben az évben csupán háromszor fordult elő, hogy a Diósgyőr ne kapott volna gólt idegenben (Mezőkövesd, Szigetszentmiklós, Újpest), hovatovább a Birkirkara is bevette a diósgyőriek kapuját - kétszer is. (Emlékeztetőül: a DVTK kettős győzelemmel jutott tovább az első selejtezőkörből, otthon 2-1re nyertek, idegenben pedig 4-1-e.) Egyébként múlt hét szombaton 2-1-re kikapott edzőmeccsen a Diósgyőr a másodosztályú Mezőkövesdtől.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 1.85

Győri ETO 2.30, döntetlen 3.20, IFK Göteborg 2.80
Az ETO most kapcsolódik be a selejtezősorozatba. A bajnoki címről csak rosszabb gólaránnyal lemaradó gárda egy komolyabb edzőmeccsen van túl: a Kolozsvári Vasutastól kaptak ki 1-0-ra. Még 2010-ben egész korrekten szerepelt a Győr az Európa Ligában, bár a csoportkörig akkor sem jutottak. Ezen kívül meg nagy semmi… Tétmeccsen tavaly március óta veretlen hazai pályán az ETO, ez mindenképpen bizakodásra adhat okot.

Ugyanis a Göteborg sem az a csapat, amely előtt hajbókolna Európa, de hát magyar együttes sajnos már senki ellen nem mehet biztosra… A Göteborg már túlvan egy selejtezőn, a luxemburgi Fola Esch csapata ellenében jutottak tovább egy hazai 0-0-át és egy idegenbeli 2-0-s győzelmet követően. Egyébként már ez is sikernek számít feléjük, hiszen az elmúlt 12 évben soha nem jutottak túl az első selejtezőkörön.

Tipp: Gólok 2.5 alatt @ 1.73

Rijeka 1.65, döntetlen 3.50, Ferencváros 4.60
Jó csapat a Rijeka és sajnos azt kell mondanunk, hogy a horvát gárda a párharc esélyese. Tavaly bejutattak a csoportkörbe, mégpedig a walesi Prestatyn Town, a szlovákiai Zsolna, majd a Stuttgart legyőzését követően. Ezekből nyilván a Stuttgart kiejtése szólt a legnagyobbat (otthon 2-1, Németországban 2-2), de azt is látni kell, hogy tavaly a Stuttgart annyira gyenge volt, hogy arra nehéz jelzőket találni, és nem sokon múlott, hogy a ne másodban kezdjék meg az idei szezont (végül a bajnokság 15. helyén végeztek a svábok).

Visszatérve a Fradi aktuális ellenfelére: tavaly a csoportkörből nem jutottak végül tovább, azonban figyelemreméltó, hogy hazai pályán veretlenek maradtak. Mindhárom csoportellenfelüket megszorongatták otthon (Betis 1-1, Lyon 1-1, Guimaraes 0-0). A hírek szerint a csapat tovább erősödött; masszív, jó gárdáról beszélünk. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy múlt hét pénteken megnyerték a horvát szuperkupát, miután 2-1-re verték az agyonerősített Dinamo Zágrábot. Azt még tegyük hozzá, hogy hazai pályán utoljára tavaly májusban kaptak ki tétmeccsen, sőt 2014 februárja óta az összes hazai mérkőzésüket megnyerték (kilencet).

Szóval teljesen érthető, hogy Thomas Doll, a Fradi edzője meglehetősen óvatosan fogalmazott a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón. Gyakorlatilag megint új csapat épül az Üllői úton, mert olyan kulcsemberek távoztak, mint Leonardo a középpályáról vagy Besic a védelem tengelyéből. Persze érkeztek új játékosok (mint például Gera, aki sajnos még nem léphet pályára) de elnézve a Fradi máltaiak ellen mutatott játékát, még van hová fejlődni a zöld-fehéreknek (csak a rend kedvéért mondjuk el: egy idegenbeli 1-1 után múlt héten 2-1-re nyert a Fradi a Sliema Wanderers ellen).

Tipp: Félidőben döntetlen @ 2.30

A kombináció eredő szorzója @ 7.36