EL: Egyre közelebb a csoportokhoz


Dinamo Tbilisi 6.50, döntetlen 4.20, Tottenham 1.45
A Bajnokok Ligája harmadik selejtezőköréből esett ki a Dinamo Tbilisi, a Steaua Bukarest búcsúztatta a grúzokat 3-1-es összesítéssel. Egyébként hazai pályán 2-0-ra kaptak ki a románoktól, ami azért érdekes, mert ezt a mérkőzést leszámítva már több mint egy éve nem kapott ki a Dinamo otthon, sőt meccsei jelentős hányadát megnyerte.

Az előző szezonban egészen az Európa Liga negyeddöntőjéig jutott a Tottenham (ahol a Basel ejtette ki őket tizenegyes párbaj után) szóval elvárható lenne a londoniaktól, hogy bejussanak a csoportkörbe. Idegenben mindig jobb kezdeni, ez nekik kedvez. Hétvégén 1-0-ra nyertek PL meccsen a Crystal Palace otthonában, egy ilyen eredménnyel valószínűleg Grúziában is kiegyeznének.

Tippek: Gólok száma kevesebb mint 2.5 @ 2.02
             A Tottenham jut majd tovább @ 1.04

Kuban Krasnodar 1.85, döntetlen 3.40, Feyenoord 4.00
A hétvégén elveszítette április óta tartó veretlenségét a Kuban Krasnodar, mert bajnokin kikaptak a CSKA Moszkva otthonában 1-0-ra. Ugyanakkor tavaly november óta nem találtak legyőzőre hazai pályán, azóta hét győzelem és nyolc döntetlen a mérlegük. Az EL küzdelmeibe csak az előző körben csatlakoztak be, a skót Motherwell csapatát búcsúztatták kettős győzelemmel (összesítésben 3-0).

Katasztrofálisan kezdte idei szezonját a Feyenoord. Három forduló ment le eddig a holland bajnokságból és mindháromszor kikaptak. Ezekből talán a Twente elleni 4-1-es hazai vereség volt a legdurvább. Az EL küzdelmeibe csak most csatlakoznak be, de ilyen előjelek mellett semmi jóra nem számíthatnak Oroszországban.

Tippek: A Kuban Krasnodar nyeri a meccset @ 1.85
             A Kuban Krasnodar jut majd tovább @ 1.75

Molde 4.00, döntetlen 3.25, Rubin Kazany 1.90
Úgy esett ki a Bajnokok Ligája selejtezőjéből a norvég Molde, hogy nem kapott ki a Legia Varsótól, csak éppen hazai 1-1 után lejátszott lengyelországi 0-0 a varsóiaknak kedvezett. Most az EL-ben próbálhatnak meg boldogulni, de ez nem lesz könnyű, sőt.

A Kazany eddig az összes EL selejtezőjét megnyerte, bár az is igaz, hogy csak gyengébb csapatokkal sorsolták eddig össze őket. Mondjuk a norvégok sem tűnnek erősebbnek a Kazanynál, szóval valószínűleg az oroszok jutnak majd tovább.

Tippek: A Rubin Kazany nyeri a meccset @ 1.90
             A Rubin Kazany jut majd tovább @ 1.16

Rijeka 3.45, döntetlen 3.25, VfB Stuttgart 2.05
Május óta veretlen a Rijeka és a harmadik helyen áll a horvát bajnokságban. Az előző körben a szlovák Zsolnát búcsúztatták egy hazai győzelmet (2-1) és egy idegenbeli 1-1-et követően. 

A Stuttgart az előző körben már megint bemákolta a továbbjutást, egy idegenbeli 1-1 után 0-0-át játszott otthon a bolgár Batev Plovdiv-al. Körülbelül most is hasonlóan necces továbbjutásra számíthatunk a Bundesligában két forduló után pont nélkül álló Stuttgarttól. 

Tippek: Gólok száma kevesebb mint 2.5 @ 1.75
             A Stuttgart jut tovább @ 1.25