EL: A csoportkör felénél járva


Lazio 1.22, döntetlen 6.00, Apollon Limassol 11.50
Az előző körben 0-0-át játszott a Lazio Cipruson, most otthon köszürlhetik ki a csorbát. Amúgy két döntetlen és egy győzelem után a J csoport második helyén áll az olasz csapat, csupán egy ponttal előzik meg a Limassolt úgyhogy egy győzelem most igencsak jól jönne nekik. Egyébként a ciprusi döntetlen óta három tétmeccset is játszott a Lazio, a Cagliarit legyőzték hazai pályán, majd ikszeltek a Milan ellen, az olasz bajnokság legutóbbi fordulójában pedig otthon kaptak ki 2-0-ra a Genoától. Ez a vereség kicsit meglepő volt, hiszen hazai pályán általában jól szerepel a Lazio. Az Európa Liga idei szezonjában egy mérkőzést játszottak hazai környezetben: szeptember közepén a Legia Varsót verték meg 1-0-ra.

Szóval egészen jó esélyekkel utazik Rómába az Apollon Limassol, ráadásul a ciprusi csapat szeptember vége óta veretlen tétmeccsen. Eddig egy vereséget, egy döntetlent és egy győzelmet számolhatnak az EL-ben. A török Trabzonspor hazai pályán verte el őket még az első körben, ezt követően Varsóban nyertek 1-0-ra. Nem játszanak gólgazdag meccseket az Európa Ligában, ez egyrészt a védelmet dícséri, másfelől meg a támadójáték komoly kritikája. A legelső EL selejtezőt leszámtítva (ahol 2-0-ra nyertek a Nice ellen) meccsenként csak egy gólt rúgnak - ha rúgnak egyáltalán.

Tipp: Gólok száma kevesebb mint 2.5 @ 2.05

Rapid Wien 2.10, döntetlen 3.40, KRC Genk 3.30
Fölötébb érdekes csata lesz majd Bécsben, ugyanis a Rapid úgy utolsó helyezett két ponttal, hogy egyáltalán nem könnyű őket legyőzni. Az EL idei szezonjában ez egyedül a Thun-nak sikerült Svájcban (1-0), még az első csoportmeccsen. Azóta két ikszet hoztak össze a derék sógorok, az egyiket Kijevben (2-2), míg a másikat aktuális ellenfelük vendégeként (1-1). Egyébként legutóbbi két bajnokiját megnyerte a Rapid, előbb az Austria Wien elleni derbit idegenben (1-0), majd otthon nyertek az Admirával szemben (4-2).

Szép veretlenségi sorozattal büszkélkedhet a Genk, augusztus vége óta tizanhat tétmecccsből 13-at megnyertek, csak három döntetlen csúszott be. Ami az EL-t illeti, hét ponttal vezetik a G csoportot, két győzelem után pont a Rapid ellen hullajtottak el két pontot. Nem túl valószínű, hogy nyernének most Bécsben, a legnagyobb esély talán most is a dönetlenre van. Még akkor is, ha az oddszok nem feltétlenül ezt vetítik előre.

Tipp: Döntetlen @ 3.40

Sevilla 1.30, döntetlen 4.95, Slovan Liberec 9.75
A spanyol bajnokságban látványosan szenved a Sevilla, ugyanakkor az EL-ben eddig jól megy nekik, hét ponttal vezetik a H csoportot. Két győzelem után Csehországban ikszeltek (1-1), viszont legutóbbi két tétmeccsüket elbukták hazájuk bajnokságában. Először a Real mészárolta le őket a Bernabeuban (7-3), a hétvégén meg otthon kaptak ki a Celta Vigotól. Az EL idei szezonjában még veretlenek, mérlegük 6-1-0 (ebben a selejtezők is benne vannak). Viszont igazán komoly ellenféllel még nem találkoztak, nem mintha a Liberec az volna.

Főleg azért, mert idegenben nem túl acélosak a csehek, bár augusztusi győzelmük Udinében megmutatta, hogy időről-időre képesek a bravúrra. Viszont legutóbbi három meccsüket elveszítették (két bajnoki és egy kupameccs). Egyébként a csoport második helyét foglalják el, két ponttal vannak lemaradva házigazdájuktól. Eddigi európai mérlegük 1-2-0, a portugál Estorilt verték meg, illetve ikszeltek Freiburgban (2-2).

Tipp: Hazai csapat gólt szerez az első félidőben @ 1.40

Tottenham 1.12, döntetlen 7.80, Sheriff Tiraspol 19.50
Győzött két hete a Totthenem Moldáviában (2-0), úgyhogy már csak ezért is elvárható tőlük, hogy gond nélkül megszerezzék a három pontot a Sheriff Tiraspol ellen. Egyébként meg igen jól megy a londoniaknak az Európa Ligában, az idei szezonban még gólt sem kaptak, ellenben öt meccs alatt (ebből két selejtező) rúgtak tizenötöt. Mondjuk nem csak a második számú európai kupában szerepelnek jól, hanem általánosságban véve is jól megy nekik a szekér, az idei szezonaban csak az Arsenal és a West Ham tudta őket legyőzni.

Két ponttal harmadik csoportjában a Sheriff, az angoloktól elszenvedett vereség előtt ikszeltek az Anzsival és a Tromsövel. Évek óta ott vannak a nemzetközi kupaporondon, azonban eddig nem sok babér termett számukra. Viszont elmondható róluk, hogy soha "nem verik őket agyon", általában kibrusztolják a döntetlent. Ennek ellenére nem lenne meglepő, ha Londoban beleszaladnának a késbe.

Tipp: A vendégcsapat nem szerez gólt @ 1.63

A kombináció eredő szorzója @ 15.91