EL: Az utolsó merítés a csoportkörből


Valencia 1.70, döntetlen 3.75, Kuban Krasnodar 4.85
Már az előző körben továbbjutott a Valencia az A jelű csoportból, melyet tizenkét ponttal vezet a nyolc pontos Swansea előtt. Legutóbbi tétmeccsükön (vasárnap) 0-0-ás döntetlent játszottak a Király Kupában, a másodosztályú Gimnastic Tarragona vendégeként. Ez az eredmény nagyszerűen illeszkedik a Valencia szezonbeli teljesítményébe: képesek fontos meccseket megnyerni, de ugyanígy képesek bármikor kikapni, illetve a kötelező győzelmeket "elb*zizni", csakhogy egy klasszkust idézzünk. A bajnokságban a kilencedik helyen állnak, ehhez képest az EL csoportban négy meccset megnyertek és csak egyet buktak el. Kérdés, hogy a fix továbbjutás birtokában mennyire erőltetik meg magukat.

Minimális az esély arra, hogy kiharcolja a továbbjutást a Kuban, ugyanis ahhoz a Swensea-nek nagyon ki kéne kapnia, nekik meg legalább négy góllal kéne nyerniük Valenciában. Ez már csak azért sem túl valószínű, mert otthon is viszonylag simán kaptak ki a spanyoloktól 2-0-ra. Plusz idegenben ritkán érnek el jó eredményt, ennek ellenére nem lenne meglepő egy szoros végeredmény.

Tipp: Gólok száma kevesebb mint 2.5 @ 1.98

Lazio 1.72, döntetlen 3.60, Trabzonspor 4.90
A Lazio is továbbjutott már, három győzelem és két döntetlen elég volt ehhez. Igazából ennek a meccsnek annyi a tétje, hogy ha nyernek a Trabzonspor ellen, akkor az első helyen juthatnak tovább, ami azért a későbbi sorsoláskor még jól jöhet. Ugyanakkor legutóbbi két tétmeccsét elveszítette a Lazio (a Napoli és Torino elleni bajnoki mérkőzésekről van szó). Viszont az Európa Liga aktuális szezonjában még nem találtak legyőzőre, hovatovább az összes hazai EL meccsüket megnyerték.

A Lazióhoz hasonlóan a törökök is elveszítették legutóbbi két tétmeccsüket. Viszont az EL-ben nagyszerűen szerpelnek, eddig még senki nem tudta őket megverni, sőt a csoportmeccsekből négyet megnyertek, és csak aktuális vendéglátójuk ellen ikszeltek (3-3) még októberben. A Trabzonspor tizenhárom ponttal vezeti a csoportot, egy kedélyes döntetlen most is simán benne van a levegőben.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 1.98

PAOK Thessaloniki 1.53, döntetlen 4.00, AZ Alkmaar 6.30
Tizenegy ponttal és plusz négyes gólkülönbséggel áll holtversenyben az első helyen a PAOK és az AZ Almaar. Mindkét csapat továbbjutott már, mögöttük 2-2 ponttal a Maccabi Haifa és a Shakhter Karagandy áll, akiknek már nyilván semmi esélye a továbbjutásra. Visszatérve a PAOK-ra; négy tétmeccses veretlenséget tudhatnak magukénak, ráadásul a legutóbbi három alkalommal még gólt sem kaptak. Hazai pályán különsen jó a görög csapat, augusztus óta minden meccsüket megnyerték otthon, kivéve a legutóbbi bajnokijukat, ami 0-0-s eredménnyel ért véget. Az Alkmaar ellen 1-1-et játszottak októberben.

Két bajnoki meccsen is kikapott az Alkmaar, az EL-ben viszont még veretlenek. Idegenben csak a Maccabit tudták megverni (0-1), Kazahsztánban ikszeltek. Amúgy ha általánosságban nézzük idegenbeli teljesítményüket, akkor meglehetősen színes képet látunk. Van úgy, hogy simán hozzák az adott meccset, de ugyanígy benne van a vereség is a játékukban. Gólt viszont szinte mindig lőnek.

Tipp: A vendégcsapat gólt szerez @ 1.83

Real Betis 1.38, döntetlen 4.65, Rijeka 7.15
Hosszú idő után tudott újra nyerni a Betis, a spanyol kupában 2-1-re múlták felül a másodosztályban vitézkedő Lleida Esportiu-t. Egyébként meglehetősen gyengén szerepelnek az ősszel, hazájuk bajnokságában az utolsó helyen állnak, és ha nem figyelnek oda, akkor még az Európa Ligából is kieshetnek (jelenleg a második helyen állank nyolc ponttal). Rijekában 1-1-et játszottak októberben, hazai pályán ennél azért többet kéne majd nyújtni. Mondjuk egy pont is elég nekik a továbbjutás bebiztosításához.

Idegenbeli meccseit rendre elbukta a Rijeka, a Lyon és a Guimaraes otthonában egyaránt vereséget szenvedtek. A hazai EL meccseik viszont mindig döntetlennel végződtek, de ennyi sajnos sehol sem elég a továbbjutáshoz. Most újra idegenben lépnek pályára, ez nem sok jót jelent a számukra, főleg hogy a csoportmeccsek alatt egy gólt sem lőttek vendégként.

Tipp: A vendégcsapat nem szerez gólt @ 1.73

A kombináció eredő szorzója @ 12.16

Számolj vissza karácsonyig az Unibet Advent kalendárral! Minden nap más promócióval várunk oldalunkon - ingyen pörgetések, bónuszok, készpénz és tárgy nyeremények, kockázat mentes fogadások a sportfogadás, a kaszinó, a póker és a bingó kedvelőinek!

Látogass vissza minden nap az újabb meglepetésekért!