Eddig még soha nem játszott fehérorosz csapattal az Arsenal


Az Arsenal még soha nem játszott fehérorosz csapattal, de a BATE is csak egyszer lépett pályára angol együttes ellen (Everton, 2009)

Az Arsenal két évtizeden át stabil résztvevője volt a Bajnokok Ligája küzdelmeinek, most viszont az Európa Ligában vitézkednek és ez új tapasztalatokkal jár. Többek közt ez a fehéroroszországi meccs is ebbe a kategóriába sorolható. Egyébként jól indult az Ágyúsok EL-kalandja, hiszen az első meccsen 3-1-re verték a Kölnt, márpedig a német csapat számít a legerősebb riválisuknak a csoportban. Eközben a BATE 1-1-es döntetlent játszott a Crvena Zvezda vendégeként, majd zsinórban megnyert két tétmeccset. Meglephetik az Arsenalt is, ha azok nem veszik kellően komolyan a csütörtöki meccset 2.75.

 

Az Arsenal rendre gólt szerzett a legutóbbi 11 idegenbeli európai kupameccsén, de csak kétszer fordult elő, hogy érintetlen maradt a hálójuk

Az Arsenal idegenbeli mérlege Európában nem olyan rossz, mint azt elsőre gondolnánk. Ugyan a Bayern jól elverte őket Münchenben (5-1) a BL előző szezonjának egyenes kieséses szakaszában (és ezzel ki is estek) de amúgy elég jó eredményeket értek el idegenben az elmúlt évek során. A legutóbbi BL kiírásban például ikszeltek a PSG otthonában és nyertek Bázelben, illetve a Ludogorets vendégeként is. Igaz, az említett meccsek egyikén sem kezdtek jól és a Bayern, a Ludogorets, illetve a PSG is megszerezte a vezetést ellenük. Csütörtök este nagy eséllyel gólt szerez majd az Arsenal, de ez a BATE részéről is ugyanúgy elmondható 1.78


 

Belgrádban összesen 23 kapura lövést számolhatott a BATE hálóőre, mégis 1-1-el ért véget a találkozó

A BATE rakkolós focija egy pontot ért Belgrádban: a hazai csapat 23-szor lőtt kapura, szemben a vendégek 12 próbálkozásával. Sőt, a fehérorosz csapat akár még meg is nyerhette volna a meccset, ha kis szerencséjük van a végén és nem a kapufát lövik telibe kétszer is. Hazai pályán egyébként a legutóbbi öt meccsükből hármat is lehoztak kapott gól nélkül és 15 mérkőzésen összesen 27 gólt lőttek. Megszorongathatják az Arsenalt már csak amiatt is, mert az esélytelenek nyugalmával léphetnek pályára. A BATE-nak nem az Ágyúsokat kell feltétlenül megvernie otthon, hanem inkább a Crvena Zvezdát és a Kölnt. Persze az Arsenal skalpja elég menő volna, de ehhez gólokat kell lőniük 4.10.

 

Alexandre Lacazette eddig négy gólt lőtt az Arsenal színeiben, de mindet hazai pályán – idegenben eddig egyszer találta el a kaput

Kicsit lassan indul be Lacazette karrierje Londonban. Debütálásakor ugyan betalált a Leicester elleni meccsen (4-3) de az első két idegenbeli mérkőzésén végig a padot koptatta. Először a Chelsea otthonában állt be, a 0-0-al végződő bajnokin egyszer lőtt kapura. Ugyanakkor hétfőn az ő duplájával verték meg a West Bromot és csütörtökön várhatóan majd a második félidőben küldi majd be őt Wenger. A gól benne van a játékában, szóval ha beáll, akkor nagy eséllyel eredményes is lesz 2.02.

 

2016 októbere után újra előfordulhat, hogy zsinórban négy meccsen nem kap gólt az Arsenal

A szezon elején óriási gondok voltak az Arsenal védelmével. Hármat kaptak a Leicestertől, majd a Liverpool 4-0-ra intézte el őket. Ilyesmi rendre előfordul a csapatnál és Wengernek már bőven van rutinja a tűzoltásban. Most is ez történt: a liverpooli katasztrófa óta öt meccsből négyet hoztak kapott gól nélkül (csak a Köln tudott gólt szerezni ellenük). A WBA ellen mondjuk bőven volt szerencséjük is, de a tény attól még tény marad. Wenger alighanem változtat majd a hétfői kezdőn, de az biztos, hogy gólt nem akar majd kapni 2.28.