Döntetlen szagú meccsek Európában


Rubin Kazany 2.55, döntetlen 3.20, Chelsea 2.75
A Kazany 3-1-re kapott ki múlt héten a Stamford Bridge-en és az idegenben lőtt gólnak köszönhetően még maradt némi reményük a továbbjutásra. Ehhez „csupán” annyit kell tenniük, hogy rúgnak két gólt és nem kapnak egyet sem. Biztató lehet az a tény is, hogy utóbbi három hazai meccsükön nem kaptak gólt és ebben benne van az előző EL forduló is, amikor Levantét ejtették ki 2-0-ás győzelemmel.

Persze a Chelsea jóval nagyobb játékerőt képvisel, mint a spanyol középcsapat, bár az is kétségtelen, hogy Benitezéknek nem megy túl jól a nemzetközi kupákban, ha idegenben kell pályára lépniük. Ezt már a BL csoportkörében is megtapasztalhattuk, de az Európa Ligában sem tündökölnek, ha nem ők a pályaválasztók. Bukarestben kikaptak, a Sparta Praha ellen meg éppen hogy csak nyerni tudtak 1-0-ra.

Tipp: Döntetlen @ 3.20

Bázel 2.35, döntetlen 3.40, Tottenham 2.80
Az előző fordulóban kicsikart londoni 2-2-vel a Bázelnek igen jó esélyei mutatkoznak a továbbjutásra. Már csak azért is, mert a svájci csapat utóbbi négy hazai EL meccsét kapott gól nélkül zárta otthon és meg is nyerték azokat. Ráadásul otthon utoljára tavaly augusztusban kaptak ki tétmeccsen, akkor a Kolozsvár tudott náluk nyerni BL selejtezőn.

A Tottenham úgy jutott a legjobb nyolc közé, hogy idegenben nem nyert meccset, ezért is lett volna fontos győzniük a múlt héten. Az Európa Ligában eddig az 1-1 volt legjobb idegenbeli eredményük, egy ilyen végeredmény nagyon kevés lenne most. Mondjuk a korábbi EL meccsek bebizonyították, hogy nincs lefutott párharc, de igencsak meglepő lenne, ha a londoniak jutnának tovább.

Tipp: A Bázel jut tovább @ 1.60

Lazio 1.88, döntetlen 3.35, Fenerbahce 4.10
A törökök rendesen föladták a leckét a Lazionak, 2-0-ról elég nehéz lesz visszajönni. Ráadásul a kékek hétfőn vérre menő derbit játszottak a Roma ellen és kérdéses, hogy mennyire sikerült azóta regenerálódniuk. Gólt semmiképpen nem kaphatnak és nem is nagyon szoktak egynél többször kapitulálni otthon. Ami a hazai EL statisztikájukat illeti, eddig egy Tottenham elleni 0-0-át leszámítva az összes meccset megnyerték, gólt csak a Stuttgart tudott lőni nekik.

Nagyon masszív csapat a Fenerbahce, a támadósorban pedig ott van Kuyt, aki bármikor képes lehet gólt rúgni. Az Európa Ligában veretlenek idegenben, ráadásul úgy, hogy egy BATE elleni iksz kivételével mindig nyerni tudtak. Gólt pedig utoljára a Borussia Möchengladbach vendégeként kaptak még tavaly októberben.

Tipp: Döntetlen @ 3.25

Newcastle United 2.95, döntetlen 3.25, Benfica 2.35
Simán kikapott a Newcastle múlt hét csütörtökön (3-1), de az idegenben lőtt gólnak köszönhetően van még esélyük. Hazai pályán nem is rosszak a Szarkák, négy meccses győzelmi szériát tudhatnak magukénak. Az Európa Ligában még veretlenek otthon, általában kapott gól nélkül hozzák le ezeket a meccseket, utoljára tavaly novemberben talált be ellenük a Maritimo (1-1). Viszont ritkán rúgnak egynél többet nemzetközi ellenfélnek, ez is csak egyszer sikerült, októberben a Bordeaux ellen nyertek 3-0-ra.

Egészen hihetetlen sorozatot produkál a Benfica, tavaly október óta csak a Braga tudott nyerni ellenük és ők is csak tizenegyes párbaj után. Mivel a portugál csapat a BL csoportból került az EL-be, ezért csak két meccset játszottak idegenben a második számú európai kupasorozatban, viszont mindkettőt megnyerték, Bordeaux és a Leverkusen látta ennek kárát.

Tipp: Döntetlen @ 3.30