BL csapatokkal folytatódik az Európa Liga


Juve 1.17, Döntetlen 6.85, Trabzonspor 16.50

Bizonyára szívtak egyet a fogukon a Juve hívei, amikor a sorsolás pillanatában kiderült, hogy újabb török ellenfél következik számukra a Galata után. Előreláthatólag Torino-ban nem egy szántóföld minőségű pályán kell a mérkőzést megvívni, ami azért nagyban megkönnyíti a csapatok dolgát.

Viszont tilos leírni a Trabzonspor-t, hiszen csoportja élén végzett, kisebb meglepetésre megelőzte a szintén olasz Napolit, igaz mindkét alkalommal pontosztozkodás volt. A Juve a Serie A küzdelmeit toronymagasan vezeti, egyetlen vereséget szenvedtek idén, míg a török csapat jelentős visszaesést mutat a tavalyi évhez képest. A Trabzon’ a bajnokságban egyetlen alkalommal tudott idegenben nyerni, azt is az utolsó helyezett Kayserispor ellen. Az olaszok minden tekintetben esélyesebbnek tekinthetőek, magabiztos győzelemre számíthatunk tőlük, annak ellenére, hogy Vucinic több hétre harcképtelenné vált.

Tipp: Juventus @  1.17

Dynamo Kyiv 2.40, Döntetlen 3.25, Valencia 2.95

Kijev városa jelenleg háborús övezetnek tekinthető, mely atmoszféra rányomhatja a bélyegét a Valencia ellen megrendezésre kerülő mérkőzésre is. Az ukrán csapat legutóbbi 12 mérkőzése alkalmából egyetlen egyszer sem tudott nyerni spanyol ellenfele ellen, igaz, amikor a hasonló körülmények közt találkoztak a Valencia-val az UEFA kupa 2008/09-es kiírásában, akkor két döntetlen is elegendő volt a keletieknek a továbbjutáshoz. Akkor még olyan nevek fociztak a Turia partján, mint Juan Mata, David Villa vagy David Silva.

A spanyol klub Ukrajnában kétszer szerepelt eddig, mindkét alkalommal döntetlen lett a látogatás vége, ezzel a kimenetellel nem lennének elégedettek az egyre jobb formába lendülő Denevéresek.

A Dynamo jelenleg harmadik helyen áll nemzeti bajnokságában, utolsó bajnoki találkozójuk a téli szünet miatt december 2-án került megrendezésre, azóta nincs a lábakban komolyabb terhelés. A mérkőzés esélyesei a vendégek, akik magabiztosan nyerték csoportjukat, míg a Kijev csak másodikként végzett a Genk mögött.

Tipp: Dupla esély - X2 @ 1.55

PAOK 3.70, Döntetlen 3.35, Benfica 2.02

Hiába követett el mindent a portugál csapat, hogy ne essen ki a Bajnokok Ligája küzdelmeiből, de teljesen feleslegesen verték meg a Paris SG csapatát. Emiatt olyan görög ellenféllel találkoznak, akik veretlenül, 12 ponttal jutottak tovább az EL csoportköréből.

A PAOK számára a bajnokság már nem ekkora diadalmenet, hiszen utcahossznyi a hátrányuk az éllovas Olympiakos csapatával szemben, ráadásul lőtávolon belül van mögttük az Atromitos és a Panathinaikos is. A görögök szereplésére a kettősség jellemző, hazai környezetben veretlenek, viszont legutóbbi négy idegenbeli összecsapásuk alkalmával mindig, kivétel nélkül kikaptak. Ez pesszimizmusra adhat okot a portugál riválissal szemben, akik az augusztus közepén megrendezett bajnoki nyitóforduló óta veretlenek.

Tipp: Benfica @ 2.02

Porto 1.40, Döntetlen 4.35, Frankfurt 8.45

Az Európa Liga elődjének számító UEFA kupát mindkét csapat megnyerte korábban, így mindenképp pikáns találkozó várható csütörtökön. Bár a fényes múltnak vannak közös vonásai, a két csapat még sosem találkozott egymással, ráadásul az Eintracht még portugál csapattal sem játszott.

Ahogy a Benfica, úgy a Porto is BL harmadik helyezettként került át a kistestvérek közé, így ez már önmagában elég érv arra, hogy miért ők a továbbjutásra esélyesek.

A frankfurt a tragikus szezonkezdet után éledezni látszik, de még így is három pont távolságra vannak a kieső zónától, így számukra nem biztos, hogy jó ötlet a kettős terhelés. Ezzel ellentétben a Porto már-már szokásosnak nevezhető párharcát vívja az aranyért a Benfica-Sporting duóval, jelenleg a kettő között második helyen áll. Otthon még veretlenek a kék-fehérek, inkább az utazásokat követően bizonytalanodnak el, így most a korábbi F csoport győztesét kell meggyőző fölénnyel megütni.

Tipp: Porto @ 1.40

Swansea 2.95, Döntetlen 3.25, Napoli 2.40

Ezen párosítás győztese az imént ecsetelt Benfica-Frankfurt duó egyikét kapja, amely akár két BL-ből kipottyanó egyesület párharca is lehet. Ennek elkerüléséhez nagyobb csodára lenne szükség, hiszen ahogy a Frankfurt is botlákol a Bundesliga keretein belül, úgy a walesi csapat is lejtőn van a Premier League-ben. A tabella ilyen szempontból csalóka (10. hely), hiszen csak a kiesés elkerülése ellen küzdő csapatokat sikerült megverni, az első 14 helyezettből csak egy akkor gyenge Newcastle-t gyűrtek le.

A Napoli, ahogy a komplett olasz mezőny, lemondhat az aranyéremről, de az ezüst elérhető közelségben, pusztán négy pontnyi előnnyel rendelkezik a Roma. A Nápoly az idegenbeli meccsek alkalmával sem vall szégyent, a Juve mögött a legtöbb gólt szerzik a bajnoki küzdelem során. Ha a keretek összetételét vizsgáljuk, akkor minőségi fölényt fedezhetünk fel a mediterrán ország merítési lehetőségeiből, emiatt akár Wales-ben is esélyesnek tekinthetőek.

Tipp: Napoli @ 2.40

Ajax 2.00, Döntetlen 3.60, Salzburg 3.50

Ötödik alkalommal találkozik a két csapat egymással, mely események alatt még nem született Salzburg győzelem. Az Ajax jelenlegi edzője, Frank de Boer mind a négy összecsapás alkalmával a pályára lépett, ebből is látszik, hogy nem épp friss emlékekről van szó.

A jelen erőviszonyai kiszámíthatatlanabbak, hiszen két bajnoki éllovas találkozójáról beszélünk. A hollandok csekélyke előnnyel vezeti az Eredivisie tabelláját, mindezt úgy, hogy Amszterdamban mindössze négy gól kaptak. A Gulácsi Pétert foglalkoztató osztrákok gyakorlatilag behozhatatlan előnnyel rendelkeznek, így minden energiájukkal koncentrálhatnak Európára. Az energiaital óriás által is támogatott csapat nem csak hazai pontvadászatában kapott szárnyakat, hanem az EL csoportkörét is maximális pontszámmal oldotta meg, mely bravúrt egyedül a Tottenham Hotspurs csapata hajtotta még végre.

A négyszeres BL győztes holland csapatnak nem sokan jósoltak továbbjutást a Bajnokok Ligájában a Barca, Milan páros mögött, ezek ellenére mindössze egy ponttal csúsztak le a második helyről. Két jó formában lévő csapat összecsapásának lehetnek szemtanúi azok a nézők, akik ezt a meccset választják, de a kimenetelt jelen pillanatban nehéz megtippelni.

Tipp: Felett 2.5 – Igen @ 1.58

A hat tipp eredő oddsza: @ 19.45, melyet 6 ÖTÖSÖK rendszerben érdemes megjátszani.