Az 5. játékhét legjobb EL meccsei magas oddszokkal


Swansea 2.00, Döntetlen 3.40, Valencia 3.75

Az A csoport első két helyén álló csapat az első fordulóban már találkozott egymással. Ekkor meglepetésre a Mestalla közönsége csalódottan térhetett haza, hiszen a vendég gárda sima 3-0-s győzelemmel távozott a Denevérek otthonából. Persze az eredmény kialakulásához kellett Rami korai kiállítása, ráadásul a három gólszerzőből ketten is rendelkeztek La Liga rutinnal (Michu a Rayoból, míg De Guzman a Villarealból került Angliába.)

A spanyoloknak tehát van miért törleszteni, ráadásul ezen a meccsen dőlhet el a csoportelsőség. A már említett nyitóforduló óta megőrizte veretlenségét mindkét csapat, mely sorozat természetesen csak egy döntetlennel folytatódhat. A pontosztozkodás a Swansea számára jelentene nagyobb hátrányt, hiszen egy egységnyi hátrányban állnak jelenleg a második helyen. Az előző meccs különbségéből nem szabad kiindulni, viszont a döntetlen elég lehet mindkét csapatnak.

Tipp: Döntetlen @ 3.40

Ludogoretz Razgrad 3.30, Döntetlen 3.40, Eindhoven 2.15

Nem csak az A csoportban született meglepetés vendég győzelem a nyitófordulóban, de az Eindhoven is megégett az abszolút underdog Razgrad ellen. Pedig a bolgár csapat minden statisztikai mutatóban gyengébb volt, mint holland riválisa, de így is sikerült 2-0-ra nyerniük idegenben.

Aki akkor azt hitte, hogy a Balkán-lufi hamar kipukkan, és hogy mindössze egyszeri csodáról van szó, az hatalmasat tévedett. Négy mérkőzésen 10 pontot szereztek úgy, hogy mindössze egy gólt kaptak, így mindenképp érdekes összecsapás elé tekintünk Szófiában.

Az Eindhoven legutóbbi négy meccsén szintén jól védekezett, hiszen nem kapott gólt. Cserébe kifejezetten rossz formában várja a mérkőzést a holland csapat, hiszen legutóbbi hét bajnoki mérkőzésen pusztán egyszer sikerült szert tenni a 3 pontra. A Ludogoretz szurkolók körében jelenleg nagy a boldogság, hiszen 5 mérkőzés óta tartó győzelmi szériájuknak köszönhetően 6 pontos előnnyel vezetik a nemzeti bajnokságukat.

Tipp: Alatt 2.5 @ 1.73

Wigan Athletic 1.90, Döntetlen 3.50, Zulte Waregem 4.00

A D jelű kvartettben a Rubin Kazan beérése szinte lehetetlen küldetésnek tűnik, hiszen az oroszok a csoportutolsó Maribort vendégelik meg, így a még továbbjutást jelentő második hely a Wigan – Waregem meccsen dőlhet el.

Az angol csapat van kedvezőbb szituációban, hiszen jelenleg egy pontos előnyben vannak, így egy győzelemmel biztossá tehetik a továbbjutást. A belgák minden bizonnyal ezért betömörülnek és kontrákkal igyekeznek helyzetet kialakítani, Mindenesetre bravúr lenne, ha pontot tudnának szerezni idegenben.

Tipp: Wigan @ 1.90

APOEL 2.75, Döntetlen 3.35, Tel-Aviv 2.50

Mediterrán rangadót rendeznek az F csoportban. Mindkét gárdának reális esélye van a továbbjutásra, hiszen jelenleg egy győzelemnyi különbség választja el őket egymástól. Még az első hely sincs veszve az izraeli csapat számára, ráadásul a Bundesliga 15. Frankfurt idegenben kellene nyerjen a Bordeaux ellen. A franciák hazai pályán viszont koránt sem olyan rosszak, mint amit csoportbéli helyezésük sugall, így a német csapatnak pontvesztése betömörítheti a csoportot.

Ezért fontos, hogy hazai pályán az Apoel a lehető legjobb teljesítményt nyújtsa, mert egy győzelemmel könnyen olyan helyzetbe kerülhetnek, amely a továbbjutás reményét életben tartja az utolsó fordulóra is. Egy extrém forgatókönyv esetén, akár a vezető hármas 10-10-10 ponttal is állhat, de most a vendégeknek bőven elég az X is.

Tipp: Döntetlen @ 3.35

Genk 3.05, Döntetlen 3.35, Dinamo Kyiv 2.30

A csoport két legjobb csapata találkozik egymással 19 órakor. A belga gárda hazai pályán, többek között Köteles Lászlónak köszönhetően vezeti a csoportot és veretlen még hazai pályán. A két egyesület nem dőlhet hátra annak ellenére, hogy a Thun és a Rapid Wien 3-3 ponttal rendelkezik. Hatalmas segítség lenne persze, ha ott döntetlen születne, de ha valaki nyer, akkor a belga-ukrán páros egyike az utolsó héten győzelmi kényszerben lesz.

Így hatalmas iram és igyekezet várható, mely akár egy gólzáporos mérkőzésbe is torkollhat.

Fogadás: Felett 2.5 @ 1.98

Lyon 2.00, Döntetlen 3.35, Betis 3.70

A Betis jelenleg tökutolsó Spanyolországban, de ennek ellenére veretlenül vezeti Európa Liga csoportját. Hogy miképp lehetséges ez? Mérkőzéseik nem különösebben izgalmasak, összesített gólmérlegük 4 játéknapot követően pusztán 3-1. Ez a gólínség az egész csoportra jellemző, egyedül a Guimaraes-nek volt hasmenése a Rijeka ellen (4-0), de a többi meccs mind 0-0, 1-0 vagy 1-1 lett.

Emiatt az állás is viszonylag tömör, aki nyer az 5. Fordulóban, az nagy lépést tehet a továbbjutás felé. Minden jel arra mutat, hogy a szintén gyengélkedő Lyon hazai pályán esélyes, de attól nem kell tartani, hogy agyonverik aktuális spanyol riválisukat.

Tipp: Hendikep 0-1 kezdéssel - Döntetlen @ 3.95

A hat tipp eredő oddsza: @ 292.8

A kockázatot érdemes csökkenteni "Rendszerek" fogadással, jelen esetben "15 Négyes" vagy"6 Ötösök" kombinációk játszhatóak meg vérmérséklettől függően.