Európa-bajnokság: Tíz hasznos statisztika a Portugália-Franciaország döntőhöz


10. Franciaország lehet az első olyan európai nemzet, amely négy nagy tornát is megnyer rendező országként. Természetesen a házigazdák számítanak favoritnak 1.45.

9. A franciák megnyerték a legutóbbi tíz, Portugáliával játszott meccsüket. Most jön a tizenegyedik? 2.10

8. Utoljára a görögök verték meg a rendező ország csapatát Eb-döntőben, pont a portugálokat még 2004-ben. A luzitánok most jóvá tehetik azt a bukást, hovatovább történetük során először vihetik haza egy nagy torna trófeáját 2.90.

7. Ugyanakkor a portugálok utoljára 1975 áprilisában tudtak nyerni Franciaország ellen. Akkor 2-0-ra győztek, egy ilyen végeredményhez most elég csinos oddsot kínálunk 19.00.

6. A két válogatott 24 alkalommal játszott már egymással és csak egyszer született döntetlen. Persze ettől még könnyen előfordulhat, hogy ikszet hoz a kilencven perc vasárnap 3.10.

.TOPSHOT-FBL-EURO-2016-POR-FRA-COMBO : News Photo

5. Portugália egy mérkőzést sem nyert meg a csoportmeccsek során és az egyenes kieséses szakaszban számukra csak egyszer volt elég 90 perc a győzelemhez (a Wales elleni elődöntőben).  Már csak ezért sincs túl magas odds az X2-re 1.23.

4. A francia válogatott az egyetlen olyan csapat, amely zsinórban tízszer legyőzte Portugáliát. Az 1X-re már combosabb a szorzó 1.80.

3. Portugália 13 tétmeccsen maradt veretlen, mióta Fernando Santos ül a kispadon. Ez persze nem jelenti azt, hogy ők nyernek majd 90 perc után 4.45.

2. Csak Michel Platini lőtt több gólt egy Európa-bajnokságon (9) mint Antoine Griezmann (6). Simán elképzelhető, hogy az Atléticio Madrid francia csatára szerzi majd az első találatot a döntőben 4.35.

1. Cristiano Ronaldo a portugálok 11 Eb-góljából hatot lőtt, két esetben pedig gólpasszt adott. Egy duplázás szép lenne tőle 14.00.