Európa-bajnokság: Tíz hasznos statisztika a Németország – Olaszország negyeddöntőhöz


10. Olaszország nyolc alkalommal csapott össze tétmeccsen a németekkel és ezeken az azzurik veretlenek maradtak. A pontos mérleg négy győzelem és négy döntetlen. Ezúttal az olasz győzelmi esély rendes játékidőben3.95.

9. Az olaszok emellett nagy tornákon mind a négy egymás elleni egyenes kiesés mérkőzésükön borsot törtek a németek orra alá – világbajnokságon 70-ben, 82-ben és 2006-ban, Eb-n pedig 2012-ben. Ezúttal az olasz továbbjutás szorzója2.50.

8. Ugyanakkor a németek a legutóbbi -barátságos- találkozójukon idén márciusban 4-1-re megverték az olaszokat. Azon a meccsen a taljánok csak háromszor lőttek egyáltalán kapura. A mostani összecsapáson is Özilék tűnnek esélyesebbnek, hogy 90 perc alatt lerendezzék a meccset2.25. 

7. Az Európa-bajnokságon a németeké az egyetlen válogatott, amely még nem kapott gólt. Hogy Neuer hálója most is érintetlen maradjon annak valószínűsége2.12.

6. A németek egy elképesztő rekordot is birtokolnak: zsinórban ötször nyertek tizenegyes párbajt nagy tornákon 1982 óta, mégpedig úgy, hogy az összes rúgásukat értékesítették (szám szerint 21-et). Így ha esetleg büntetőkre kerülne sor szombat este, akkor ott is esélyesek lennének a germánok továbbjutásra9.00.

5. Németország több mint kétszer annyit lőtt kapura (78) az Európa-bajnokság során, mint Olaszország (35), ugyanakkor az olaszok nagyobb hatékonysággal „dolgoztak”: lövéseik 45%-a kaput talált, míg a németek esetében ez a szám csak 35 %. Ha csak ezt a statisztikát nézzük, akkor benne van a kalapban, hogy az első gót a meccsen Olaszország szerzi2.28.

4. Az olaszok rendesen „kisárgázódtak” a negyeddöntőre, jelenleg 11 olyan játékosuk van, aki ha lapot kap ki kell hogy hagyja az esetleges elődöntőt. Tizenhárom begyűjtött lapjukkal pedig az olaszoké a legtöbbet büntetett csapat „megtisztelő” címe is tornán. Így igencsak nagy valószínűsége, hogy az itáliaiak több lapot szednek össze a mostani találkozón is mint a németek1.53.

3. Graziano Pelle gólt szerzett Spanyolország ellenében, és a harmadik olasz játékos lehet Antonio Cassano és Mario Balotelli után, aki legalább három gólt szerez egy Európa-bajnokságon. A Southampton támadójának esélye a gólra4.40.

2. Thomas Müller eddig 13 alkalommal célozta meg a kaput az Eb-n, de mindössze csak három alkalommal találta el azt és továbbra is góltalan a mostani tornán. Ezúttal is fennáll annak a lehetősége, hogy az olaszok ellen se talál be a kapuba1.26.

1. Az olasz válogatott öt góljából hármat is a 88.-ik perc után szerzett az Európa-bajnokságon. Előfordulhat, hogy ennek az összecsapásnak az első gólja is a mérkőzés utolsó 15 percében születik meg. Ennek a szorzója12.00.