Európa-bajnokság: Tíz hasznos statisztika a Németország – Franciaország elődöntőhöz


10. Franciaország eddigi mérlege a németek ellen 12 győzelem, 6 döntetlen és 9 vereség a felek eddigi 27 találkozója során. Ezúttal a franciák esélye, hogy eldöntsék az elődöntőt 90 perc alatt2.75.

9. Érdekes adalék, hogy ez lesz a két csapat első Európa-bajnoki összecsapása, míg világbajnokságokon már négy alkalommal is megütköztek. A németek már kétszer is elbúcsúztatták a franciákat világbajnoki elődöntőben, most is megvan az esélyük, hogy ők jussanak tovább a párharcból1.94.

8. Legutóbb tétmeccsen – a brazíliai világbajnokság negyeddöntőjében– a németek 1-0-ra győztek, ugyanakkor a legutóbbi barátságos találkozójuk során tavaly novemberben a „kékek” diadalmaskodtak 2-0 arányban. A francia válogatott hazai mérlege hat győzelem, három döntetlen és egy vereség. Pogbáék sansza a döntőbe jutásra1.90.

7. Mind a német, mind a francia válogatott kapuját csupán kilenc-kilenc alkalommal találták el a torna során az aktuális ellenfelek. Amennyiben ez a sorozat folytatódni fog és továbbra is ilyen jól teljesítenek a védelmek, akkor benne van az a lehetőség, hogy 90 perc után is 0-0-át fog mutatni az eredményjelző6.30.

6. Németország zsinórban hat büntetőpárbajt nyert meg. Az egyetlen kudarcuk rögtön a legelső volt, még 1976-ban, Csehszlovákia ellen. Amennyiben most is tizenegyesekre kerülne a sor igen esélyes lenne, hogy megint Kroosék örülhetnének a végén10.00.

5. Franciaország lőtte eddig a legtöbb gólt az Európa-bajnokságon, szám szerint 11-et. Ha ez a tendencia folytatódik elképzelhető, hogy Didier Deschamps együttese mindkét félidőben eredményes lehet4.80.

4. Ugyanakkor a németek mindössze csak egy gólt kaptak a tornán, azt is büntetőből. Nekik meg arra van meg a nagy esélyük, hogy ezt a találkozót is letudják bekapott gól nélkül2.80.

3. Thomas Müller eddig 13 meccsen lépett pályára világbajnokságokon és 10 gólt szerzett. Ugyanakkor Európa-bajnokságokon tíz fellépésnél jár és még nem szerzett egy gólt sem! Most viszont betalálhat a kapuba, mégpedig elsőként a meccsen7.00.

2. Antoine Griezmann jelenleg a Eb gólkirálya négy találattal, ebből hármat ráadásul az egyenes kiesési szakaszban szerzett. Annak az esélye, hogy ezen meccsen  az Atlético szélsőjéé legyen az első találat6.30.

1. Oliver Giroud a leghatékonyabb francia játékos a tornán, négy kapura menő kísérletéből három alkalommal gól is született. Ugyanakkor az is tény, hogy mindenki másnál többször kerülték el próbálkozásai az ellenfelek kapuját (7 alkalommal). Giroud sansza a gólra ezúttal3.60.

*A statisztikák az esti Portugália-Wales meccs előtti állapotokat tükrözik.