Európa-bajnokság: Tíz hasznos statisztika a Magyarország – Portugália meccshez


10. Magyarország 10 mérkőzésen nyeretlen Portugália ellen, ráadásul papírforma alapján a mostani meccsnek is a luzitánok az esélyesei. Ronaldóék győzelmi szorzója1.41

9. Portugália a két csapat legutóbbi három összecsapásán nem kapott gólt. Megvan annak az esélye, hogy ez a sorozat folytatódjon1.51.

8. Magyarország három döntetlent játszott barátságos mérkőzéseken Portugáliával 1923-ban, 1956-ban illetve 1983. Ezúttal azonban komoly tétre megy a dolog, így nem valószínű, hogy most is döntetlen szülessen4.45.

7. Cristiano Ronaldo húsz alkalommal lőtt kapura Ausztria ellen, múlt héten, de gólt még nem szerzett a tornán. Hogy a Real Madrid megasztárja ezúttal se találjon be a kapuba annak a lehetősége1.95.

6. Apropó Ronaldo. A szélső 800.-ik tétmeccsére készül Magyarország ellen, tekintetbe véve klub és válogatottbeli fellépéseit. Eddig 545 alkalommal volt eredményes karrierje során, könnyen meglehet, hogy szerdán is gólt fog szerezni, mégpedig elsőként a meccsen3.00.

5. Magyarország eddig egy-egy győzelmet illetve döntetlent számlál az Európa-bajnokságon. Utoljára 1962-ben sikerült a magyar nemzeti tizenegynek veretlenül abszolválnia a csoportkört Eb-n. A magyar győzelem lehetősége ezúttal11.00.

4. A magyar csapat három góljából kettőt a 87.-ik perc után szerzett. Most is van rá esély, hogy Priskinék a 75 perc után szerezzék az első gólt11.00.

3. Két forduló után a portugál együttes lőtt legtöbbször kapura (49 alkalom) és mindenkinél többször el is találta az ellenfél kapuját (15 lövés). Ugyanakkor csak egyetlen gólt sikerült szereznie a gárdának. Ezúttal is fennáll a lehetősége, hogy gól nélkül maradnak Naniék5.00.

2. Az eddig lejátszott 26 mérkőzés felén 0-0 volt az állás a félidőben. Ilyen állás esélye a szerda késő délutáni meccsen a szünetben2.48.

1. Pepe, a portugál válogatott védője nem játszhat a nyolcaddöntőben amennyiben sárga lapot kap a mérkőzésen. A Real Madrid védője három alkalommal kapott sárga lapot a legutóbbi hat mérkőzésen figyelembe véve a klub és válogatottbeli fellépéseit. Könnyen meglehet, hogy ezúttal se ússza meg sárga lap nélkül2.80.