Európa-bajnokság: Tíz hasznos statisztika a Lengyelország – Portugália negyeddöntőhöz


10. Egyedül csak Németország nyert többször (3 alkalommal) negyeddöntőt, mint a portugálok (a luzitánok két sikert számlálnak). Ronaldóék továbbjutása ezúttal is erősen valószínűsíthető1.58.

9. Portugália nyolc Eb meccsen veretlen, ebből négyet sikerült megnyernie az együttesnek, négyszer pedig ikszeltek. Ezúttal a sansz, hogy 90 perc alatt kicsikarják a győzelmet2.30.

8. Lengyelország három sikert tud felmutatni Portugáliával szemben három remi és négy zakó mellett, ennek ellenére elképzelhető, hogy Lewandowskiék mennek tovább a párharcból2.45.

7. A lengyelek minden sorozatot figyelembe véve, csupán egyet veszítettek el a legutóbbi 14 meccsükből és hét mérkőzés óta veretlenek. A rendes játékidőben elért sikerük esélye3.90.

6. A lengyel válogatott négy meccs óta veretlen az Eb-n, ilyen sorozatra nem volt példa az náluk az 1982-es, spanyolországi világbajnokság óta. Most dupla eséllyel 1.67 a szorzó győzelmükre vagy a döntetlenre.

TOPSHOT-FBL-EURO-2016-MATCH39-CRO-POR : News Photo

5. A portugálok eddig még nem tudtak nyerni az Eb-n 90 perc folyamán, csak a hosszabbításban harcolták ki a sikert a nyolcaddöntőben Horvátország ellenében is. Igaz azonban az is, hogy még nem is szenvedtek vereséget. Ezúttal az ő dupla esélyük győzelemre illetve döntetlenre1.28.

4. A felek utoljára 2012-ben egy varsói barátságos találkozó során mérkőztek meg utoljára. Akkor 0-0-s végeredmény született. Hogy hasonló végeredmény szülessen csütörtök este annak a szorzója5.60.

3. Robert Lewandowski eddig még nem talált be a kapuba az Európa bajnokságon, ezzel a góltalansági sorozata mér hét meccsre duzzadt. Mindez annak ellenére, hogy a kvalifikációs sorozatnak a Bayern centere volt a gólkirálya. Most viszont komoly esély van rá, hogy a mérkőzés során bármikor eredményes legyen, ezzel megszerezvén az első gólját a tornán3.30.

2. Még egy gól és Cristiano Ronaldo beéri Michel Platinit az Eb örökös góllövőlistájának az élén. A Real sztárjának esélye a meccs eljő góljára ezúttal4.00.

1. CR7 már szerezett két gólt a marseille-i Vélodrome-ban, még 2009-ben egy Olimpique Marseille-Real Madrid BL találkozó során. Ezúttal is duplázhat, vagy akár még több gólt is szerezhet az ördöngös szélső9.00.