Európa-bajnokság: Tíz hasznos statisztika a Horvátország – Spanyolország meccshez


10. Spanyolország 1-0-ra legyőzte a horvátokat a 2012-es Európa-bajnokság csoportküzdelmei során. Akkor Jesús Navas szerezte a mindent eldöntő gólt a 88. percben. Komoly esély van rá, hogy ezúttal is egygólos hispán siker szülessen a meccs lefújása végén6.00.

9. Az összesítetett mérleg alapján Spanyolország háromszor győzött egy döntetlen és egy vereség mellett. Érdekes adalék, hogy az egyetlen spanyol kudarc rögtön a két gárda legelső találkozóján esett meg. Ezúttal azonban Sergio Ramosék a rangadó esélyesei2.05.

8. A horvátok mindhárom Eb részvételük során elveszítettük utolsó meccsüket a csoportkörben. Most sem nekik áll a zászló, ezért előfordulhat, hogy a félidőt és magát a meccset is elveszítik3.35.

7. Ivan Perisic az ötvenedik meccsére készül a kék-fehér-piros kockás mezben. Legutóbbi mérkőzésen Csehország ellen eredményes is volt. Ennek ellenére nem valószínű, hogy ezúttal ő szerezze a párharc első gólját11.50.

6. Spanyolország még csak gólt sem kapott az elmúlt 10 mérkőzése során. Most megtörhet ez a szép sorozat, hiszen a horvátok igen erős támadósorral rendelkeznek. Ezért kevés az esély, hogy Spanyolország úgy győzzön, hogy halóőre De Gea megússza kapott gól nélkül3.15.

5. A Real Madrid védője Sergio Ramos a 15. sárga lapját kapta a szezonban a legutóbbi törökök elleni összecsapás során. Elképzelhető, hogy ezen a mérkőzésen is a „vörös fúria” játékosai is több lapot gyűjtenek be ellenfelüknél3.40.

4. David Silvát nyolc alkalommal cserélték le az Európa-bajnokságok során ugyanannyiszor, mint az olasz Antonio Cassanót. Hogy a Manchester City szélsője szerezze a találkozó utolsó gólját arra így kevés a sansz9.00.

3. A tornán eddig átlagosan 1.97 gól született meccsenként, de az az átlag a spanyol és a horvát csapat meccsein 2.25 volt. Valószínűsíthető tehát, hogy ezúttal is 2.5-nél több gól fog esni egymással szembeni találkozójukon2.48.

2. Luka Modric a horvát válogatott egyetlen olyan játékosa, aki két Európa-bajnokságon is szerzett már gólt. A Real Madrid karmestere jegyezte a győztes találatot Törökország ellen, de Csehország ellenében viszont nem lőtt kapura. Éppen ezért nem valószínű, hogy betaláljon a remekül védekező hispánok kapujába17.00.

1. Alvaro Morata két gólt is vágott Törökország ellen az előző fordulóban, ezzel 11. gólját szerezte a szezonban, figyelembe véve a válogatottban és klubcsapatában, az olasz Juventusban szerzett góljait is. Ugyanakkor csak három alkalommal volt eredményes az első játékrészben, ezért egyáltalán nem biztos, hogy ő lövi a meccs első gólját, ugyanakkor egyáltalán nem kizárt5.20.