Európa-bajnokság: Tíz hasznos statisztika a Franciaország – Izland negyeddöntőhöz


10. Franciaország 11 mérkőzés óta veretlen Izlanddal szemben, a pontos mérleg nyolc győzelem és három döntetlen. A párizsi összecsapásnak is nagy esélyesei a gallok, 1.45 a szorzó arra, hogy kiharcolják az elődöntőt 90 perc alatt.

9. A francia válogatott mind a hat hazai pályán lejátszott mérkőzését megnyerte a skandinávok ellen, így valószínű, hogy most is hasonló forgatókönyv érvényesül. Griezmannék esélyesek arra is, hogy az első félidőt és magát a meccset is megnyerjék2.15.

8. Izland Anglia legyőzésével az első csapat – Wales-szel együtt - amely újoncként elérte a negyeddöntőt 1996 óta, amikor is ez a bravúr Horvátországnak sikerült. Az északiak sansza, hogy továbbjussanak a párharcból5.25.

7. Izland eddig három gólt szerzett pontrúgás után az Eb-n, ezzel holtversenyben vezet Németországgal, illetve Magyarországgal karöltve. Technikás középpályása Gylfi Sigurdsson ezúttal szabadrúgásból lehet eredményes, de ennek kicsi a valószínűsége34.00.

6. Amikor legutoljára a francia válogatott zsinórban három mérkőzést nyert az Eb-n egyenes kieséses szakaszban elhódította magát a serleget is. Az összes meccs 2-1-es végeredménnyel zárult, így előfordulhat, hogy megint ezt fogja mutatni lefújáskor az eredményjelző9.00.

5. Eddig az Eb-n a franciák kapujára ment a legkevesebb lövés, ráadásul csak négyszer találták el az aktuális ellenfelek Hugo Lloris ketrecét, abból is kettő büntetőből történt. Jó esély van arra, hogy Didier Deschamps csapata ezúttal megússza kapott gólt nélkül1.72.

4. Antoine Griezmann eddig három gólt szerzett a tornán, ezzel ő a negyedik francia játékos, aki legalább három gólt szerzett egyetlen Európa-bajnokságon. Noha Michel Platini 9 gólos csúcsa igen nagy messzeségben van, annak fennállhat a valószínűsége, hogy az Atlético Madrid támadója legalább kettő gólt szerezzen Izland ellenében is8.00.

3. Kolbein Sightorsson már csak öt góllal van lemaradva Eidur Gudjohnsen 26 gólos csúcsától, ami a válogatottban szerzett találatokat illeti. A Nantes csatára legutóbb az Anglia elleni győzelem során szerzett győztes találatot. Vasárnap tovább növelheti válogatottbeli góljai számát, ennek az esélye6.00.

2. Csak Olaszország (13) és Magyarország (12) kapott az Eb-n több sárga lapot Izlandnál (12). Igencsak valószínű, hogy „lapháborút” most is a skandinávok fogják nyerni ezúttal a franciák ellen1.34.

1. Laurent Koscielny 46 fejpárbajt vívott eddig az Eb-n a levegőben és ebből 38-at meg is nyert (86%). Ezúttal az izlandi kapu előtt kamatoztathatja jól fejelő képességét, mégpedig úgy hogy ezzel a testrésszel veszi be Halldorssón kapuját20.00.