Európa-bajnokság: Tíz hasznos statisztika a Belgium – Írország meccshez


 10. Belgium eddig ötször nyert, ugyanennyi alkalommal játszott döntetlent és négy alkalommal húzta a rövidebbet szombati riválisa ellen. Ezúttal azonban a keretek erősségét elnézve a „vörös ördögök” a meccs esélyesei 1.72.

9.  Ami Írországot illeti, ők hat meccse nyeretlenek a belgák elleni, utolsó sikerükig 196-ig kell visszamenni az időben. Most azonban bátor játékkal még meglepetést is okozhatnak és megszerezhetik a három pontot 5.20.

8.  Azok a döntetlenek, amiket a két együttes lejátszott egymással mind tétmeccsen születtek, két belga siker mellett. Most is reális esélye van annak, hogy nem születik döntés a felek között 3.60.

7.  Belgium – aki a nyitómeccset 2-0 arányban bukta el Olaszországgal szemben még soha nem kezdett nagy tornán két verséggel. Győzelmi, vagy döntetlen esélyük most 1.18.

6. Írország még soha nem játszott le úgy két mérkőzést Európa-bajnokságokon, hogy ne veszítette volna el legalább az egyiket. Ezúttal 1-1-el kezdték meg a tornát Svédországgal szemben és ezúttal nem elképzelhetetlen, hogy ezúttal veretlenek maradnak 2.10.

5. Robbie Keane az ír válogatott történelmének legeredményesebb gólszerzője nagy tornákon eddig szerzett három találatával, de eddig negyedik Európa-bajnokságán még nem talált be a kapuba. annak az esélye, hogy ez most megtörténjen egyáltalán nem kizárt 4.80.

4. Belgium 18 alkalommal vette célba a kaput Olaszország ellen, de mindössze három alkalommal sikerült csak el is találnia azt. Igen valószínűtlen, hogy ilyen erőst támadó potenciállal rendelkező együttes ezúttal gól nélkül maradjon 4.10.

3. Maroune Fellaini négyszer szabálytalankodott az olaszok ellen, az kettővel több, mint bármelyik más csapattársa. Amennyiben ezt a tendenciát folytatja, aligha ússza meg a meccset sárga lap nélkül 3.75.

2. A két együttes összes találkozóján 28.5 % végeztek gól nélkül az együttesek. Ezúttal viszont minimális annak a valószínűsége, hogy érintetlen maradjon legalább az egyik kapu 7.50.

1. Wes Hoolahan lehet a harmadik ír játékos Robbie Keane (3) és Ray Houghton (2) után, aki több gólt is szerez egy fontos tornán. Hoolahan az előző körben Svédország ellen vette be a kaput, de annak nincs sok realitása, hogy Belgium ellen is az ő gólját ünnepeljék először a társak 16.00.