Európa-bajnokság: Tíz hasznos statisztika az Izland – Ausztria meccshez


10. Ausztria veretlen Izlanddal szemben, ami a három legutóbbi összecsapásukat illeti, ez a mérleg egy győzelmet és két döntetlent takar. Ezekből az összecsapásokból kettőt az 1990-es világbajnokság kvalifikációs sorozatában játszották. Ausztria győzelmi esélye ezúttal2.20

9. Egy barátságos mérkőzés során pedig 1-1-es döntetlent játszottak a felek 2014 májusában. A remi ezúttal is reális lehetőségnek tűnik3.30, más kérdés, hogy ezzel most senki nem lenne elégedett.

8. Izland – Svédország mögött – a második legkevesebbszer lőtt kapura két forduló után az Eb-n, mindössze 12 alkalommal célozta meg a kaput. Ha ezt így folytatják a skandinávok, akkor fennáll az esély, hogy az osztrákok elleni derbin gól nélkül maradnak2.16.

7. Ausztria még sosem nyert mérkőzést az Európa-bajnokságok történetében. A mérleg két döntetlen és három vereség. Ezúttal dupla esély a vereségre illetve döntetlenre1.73.

6. Ausztria eddig egyetlen gólt szerzett eddigi összes Európa-bajnoki szereplése során, a mostani tornán se sikerült még megtalálni az utat az ellenfelek kapujába. Ezért esélyes, hogy újabb gól nélküli találkozó szülessen szerda délután6.30.

5. David Alaba lőtt legtöbbször kapura az osztrák együttesből, az összes lövésből (16) hetet vállalt magára. A második ebben a sorban egy védő, Martin Hinteregger három lövéssel. Igen kicsi azonban annak az esélye, hogy Alaba kettő, vagy annál több gólt szerezzen26.00.

4. Marc Janko a jelenlegi osztrák keret leggólerősebb tagja 26 találattal a nemzeti színekben, de eddig ezen a tornán csak két alkalommal próbálkozott kapura lövéssel. Ezúttal az esély, hogy ne találjon kapuba.1.28

3. Gylfi Sigurddson Magyarország ellen büntetőt értékesített az előző fordulóban, ezzel pedig a Swansea légiósa az először volt eredményes április óta, amikor a bajnokságban a Chelsea kapuját vette be. Hogy ezúttal ő szerezze a mostani összecsapás első gólját, annak sansza9.50.

2. Az izlandiak leghíresebb labdarúgója, Eidur Gudjohnsen Magyarország ellen szerepelt életében először Európa-bajnokságon. A 37 esztendős támadó eddig 26 gólt szerzett a válogatottban és most is van rá némi esély, hogy kapuba találjon, mégpedig utolsóként a mérkőzésen9.50.

1. Ausztria csak egyszer lőtt kapura az elmúlt két mérkőzésén az utolsó 15 percben.  Ha ez a sorozat folytatódik, akkor valószínűleg az izlandi gárda szerzi majd a találkozó utolsó gólját2.23.