Európa-bajnokság: Tíz hasznos statisztika az Albánia - Svájc mérkőzéshez


10. Az eddig lejátszott hat találkozóból Svájc ötször nyert, míg egyszer lett döntetlen a végeredmény. Ezúttal is a helvétek számítanak esélyesnek  1.82.

9.   Az egyetlen döntetlen még 2002-ben született meg a 2004-es Eb-kvalifikáció során. Akkor 1-1-re végeztek a felek. Ennek megismétlésére kevés a sansz, mégsem elképzelhetetlen  7.00.

8.   Utoljára a két csapat a 2014-es vb kvalifikáción mérte össze az erejét, akkor hazai pályán az alpesiek 2-0-ra győztek. Hogy a szombati lefújást követően is ugyanezt mutassa az eredményjelző annak szorzója  7.50.

7.   Xherdan Shaqiri szerezte azon a meccsen Svájc egyik gólját. A Stoke szélsője – aki albán szülők gyermeke – most is betalálhat a „fekete sasok” kapujába, mégpedig elsőként a meccsen  6.75.

6.   Shaqiri négy gólt szerzett az eb kvalifikációk során többet, mint bármelyik más svájci játékos. Azonban annak, hogy szombaton legalább kettő vagy több találatot érjen el kicsi a valószínűsége  18.00.

5.   2013 októberében Svájc Albániában tudott nyerni 2-1 arányban. Simán benne van a pakliban, hogy most is hasonló végeredmény szülessen  9.00.

4.   A svájci gárda mind a hat meccs folyamán betalált az albánok hálójába. Mégis esélyes, hogy ezúttal a balkániak megússzak kapott gólt nélkül  3.60.

3.   Svájc eddig csak egyetlenegy alkalommal tudott nyerni az Európa-bajnoki meccseken két döntetlen és öt vereség mellett. Ezen a meccsen némileg javulhat ez a statisztika, mivel az albán győzelem esélye  5.60.

2.   Az albán válogatott mindössze hét gólt szerzett csak a selejtező mérkőzések során, ami a legkevesebbnek bizonyult. Igen nagy az esélye, hogy a helvétek ellen is gól nélkül maradnak  1.84.

 1.  Taulant és Granit Xhaka az első testvérpár, akik ellenfélként kerülnek egymással szemben Európa-bajnokságon. Az albán színeket képviselő Taulantnak jóval kisebb az esélye, hogy kapuba találjon  18.00 mint Granitnak  6.00.