Európa-bajnokság: Megkezdődik a második kör


Franciaország1.22  döntetlen6.55  Albánia19.00

Két ellentétes célú együttes csap össze szerda este Marseille-ban a Stade Vélodrome-ban. A házigazdák a csoport első helyéért és később magáért az Európa-bajnoki címért hajtanak, addig a tornaújonc Albánia már a tisztes helytállással és a bravúros pontszerzéssel is beérné. Ilyen felállás mellett a találkozó „országos” egyes totónyelven szólva és bizony aligha valószínű, hogy felborul a papírforma.

A gall együttes a vártnál nehezebben ugyan, de térdre kényszerítette Romániát a nyitómeccsen – ki ne emlékezne Payet szépségdíjas balos bombájára? – viszont a „fekete sasok” a rövidebbet húzták Svájccal szemben, annak ellenére, hogy az utolsó percekben volt labdájuk az egyenlítéshez. A házigazda ellen nem valószínű, hogy sok lehetősége lesz az albánoknak a támadásszövésre, így borítékolható, hogy inkább a védekezésre fognak berendezkedni. Ezzel viszont sok szabálytalanságot is kockáztatni fognak, nyílván 2.5-nél több sárga lapot fognak kapni1.78

A francia válogatott azonban törekedni fog arra, hogy kiszolgálja a közönséget, ezért igen sanszos, hogy mindkét félidőben gólt szereznek 2.00

Hogy ezeket a gólokat ki fogja szerezni a hazai szurkolóknak nyilván mindegy, de biztos látnának egy újabb szép Payet-féle rakétát akár elsőnek a meccsen5.10 ahogy ismét a kapuba találhat a 90 perc alatt Oliver Giroud is1.94.

Általános tipp: Háromesélyes fogadás hendikeppel, Franciaország kezdéskor 0-22.60

 

Románia3.38  döntetlen3.20  Svájc2.40

A román válogatott viszont kimondva - kimondatlanul is tovább szeretne jutni a kvartettből, de ahhoz az első körös vereség miatt a helvétek ellen már mindenképp pontot, pontokat kell(ene) szerezniük. Svájc viszont nyeregben van, miután hozta a kötelezőt az albánok ellen, de ez még akár meg is bosszulhatja magát, ráadásul Shaqiriék igazán nem játszottak jól az első meccsen, persze lehet mondani, hogy a győzelemhez nem is volt rá a szükség.

Az borítékolható, hogy egyik csapat se fog ész nélkül a másiknak rohanni, de az is biztos, hogy az idő a románokat fogja sürgetni, hiszen a svájciak összességében a döntetlennel se lennének elégedettek. Mivel keleti szomszédunk így kénytelen offenzívabb taktikát választani esélyes, hogy meg fog nyerni legalább egy félidőt2.23 ugyanakkor a helvéteket sem szabad leírni és amennyiben hátrányba kerülnének rendelkeznek olyan támadó potenciállal, hogy ők is gólt szerezzenek2.12

Mindkét gárda inkább csapategységben erős, kimondottan klasszis labdarúgóval egyik válogatott sem rendelkezik, ugyanakkor néhány játékos így például az említett Shaqiri is kiváló szezont futott angliai klubjában a Stoke Cityben, így könnyen előfordulhat, hogy a románok kapujába is betalál4.35. De még az is előfordulhat, hogy két csatár, Nicolae Stanciu és  Haris Seferovic gólpárbaját hozzá a meccs14.00

Általános tipp: Döntetlen3.20

 

Oroszország2.36  döntetlen3.30  Szlovákia3.35

Furcsa tény, hogy az orosz válogatott egyelőre nem a játéka miatt szolgáltat beszédtémát az Európa-bajnokságon – noha bravúros döntetlent sikerült kicsikarnia Anglia ellen – hanem az őket elkísérő szurkolóinak-huligánjainak tevékenysége végett került elsősorban fókuszba. Amennyiben a Marseille-ből csatateret „faragó” szurkolók nem nyugszanak még az is előfordulhat, hogy UEFA kizárja a szbornaját a további küzdelmekből ami azért is roppant kínos lenne, mivel a következő világbajnokságnak éppen Oroszország a házigazdája.

Viszont ha csak a sportra koncentrálunk, akkor kijelenthető, hogy az orosz nemzeti tizenegy kényelmes helyzetbe került a szerencsés pontszerzéssel, persze ez nem jelenti azt, hogy holnap kora délután elég lesz kitenni a kétfejű sasos mezt a zöld gyepre, annál is inkább mert Szlovákia valószínűség szerint „vért fog” inni a győzelemért. Hamsikéknak ugyanis nem elég a döntetlen, mivel az előző körben végül a rövidebbet húzták Wales ellen így most a továbbjutást illetően számukra is létkérdéssé vált a győzelem.

Hogy milyen esélyei vannak a szlovákoknak a sikerre? Ez leginkább attól függ, hogy húzóemberei milyen napot fognak ki. Amennyiben a Hamsik-Weiss-Skrtel tengely jól muzsikál, úgy simán meg is nyerheti északi szomszédunk a meccset még úgy is, ha a szervezett orosz válogatott beveszi a kapujukat.7.00 Amennyiben ezek a meghatározó labdarúgók tudásuk alatt teljesítenek vagy az orosz együttes rájuk tudja kényszeríteni az akaratát úgy viszont még az is lehet, hogy gólképtelenek maradnak2.50. Ugyanakkor a tét miatt parázs hangulatú mérkőzésre van kilátás ahol minden valószínűség szerint villanni fog párszor a sárga lap, akár ötnél is többször2.70.

Általános tipp: Vendégcsapat nyer egy félidőt2.18