Európa-bajnokság: A csoportgyőzelem a tét a német-lengyel meccsen


Ukrajna 1.59, Döntetlen 3.85, Észak-Írország 7.50

Az első mérkőzésen úgy kapott ki az ukrán és az észak-ír válogatott, hogy gólt sem szerzett a két együttes. Ukrajna a mérkőzés jelentős részében 1-0-s hátrányban focizott, a kegyelemdöfést csak a hosszabbításban vitte be Bastian Schweinsteiger. A német csapat mezőnyfölényben játszott, Ukrajna csak ötször próbálkozott kapura lövéssel.

Még az ukránoknál is passzívabb volt Észak-Írország játéka, amely mindössze egyetlen kapura lövéssel próbálkozott az első meccsen. Ezek ellenére csak egy góllal kapott ki az együttes Lengyelországtól.

A két válogatott eddig kétszer találkozott egymással, két ukrán siker mellett két döntetlen született. Legutóbb a 2004-es selejtezőben játszottak egymással, sem Ukrajnában, sem Észak-Írországban nem született gól. Észak-Írország a négy meccsen pusztán egyszer talált be az ukránoknak.

Az első tornáján résztvevő Észak-Írország nem valószínű, hogy változtatni fog a taktikáján, így egy kevésgólos összecsapásra lehet számítani. Ha Ukrajna tovább szeretne jutni, akkor mindenképp fel kell törjék az észak-ír védelmet, de meglepetés lenne, ha ez többször sikerülne, mint a lengyeleknek. Észak-Írország utoljára 2014-ben a román válogatott ellen kapott két gólt.

Érdekesség, hogy a két szövetségi kapitány már egyszer találkozott egymással, Steven Davis a Rangers edzőjeként mérkőzött meg Anatolij Timoscsuk Zenitjével a 2008-as UEFA-kupa döntőjében. Akkor 2-0-ra a Zenit nyert.

Tipp: Ukrajna 1-0-ra nyer @ 5.10

Németország 1.58, Döntetlen 4.25, Lengyelország 6.50

A két csapat nagyon jól ismeri egymást a közelmúltból, mert egy selejtezőcsoportban szerepeltek az idei Európa-bajnokság előtt. A sors úgy hozta, hogy a két szomszédos nemzet a tornán is találkozik egymással, sőt rögtön a csoportgyőzelem lehet a tét.

Németország az ukránok ellen hozta a kötelezőt, 2-0 arányú győzelemmel nyitottak. Lengyelországnak papíron a csoport leggyengébb ellenfele jutott kezdésképp, de nehezen tudták feltörni az észak-ír védelmet. Milik góljával minimális különbséggel, de nyertek.

Milik a selejtezők alatt a németeknek is betalált, a varsói találkozón Lengyelország 2-0-ra nyert a németek ellen. Ekkor a lengyelek 18 meccs után győztek először Németország ellen. Nem ez volt az egyetlen veresége a németeknek a selejtezőn, Írországtól is kaptak. A lengyelek most is lehet esélyük, hiszen a Nationelf jóval nyíltabb játékot játszik, mint Észak-Írország, így több lehetőségük lehet a gólszerzésre.

Robert Lewandowski a selejtező gólkirálya nem talált be az első meccsen, most a pályán több Bayern München játékossal is találkozni fog.

A két válogatott Európa-bajnokságon legutóbb 2008-ban találkozott, akkor Németország 2-0-ra nyert Lukas Podolski duplájával. A 2006-os világbajnokságon szorosabb volt a végeredmény, akkor Neuville csak az utolsó percben lőtte meg a győztes gólt.

Tipp: Félidő Döntetlen/Vége Németország @ 4.40