Egy spanyol és egy olasz meccs hétfőre


Torino2.35  döntetlen3.25  AC Milan3.15
A két együttes múlt hét csütörtökön találkozott utoljára, akkor az olasz kupában Milan 2-1-re nyert a Torino ellen a San Siro gyepén. Azon meccsen 1-0-s hátrányból tudott fordítani a milánói gárda, amely a bajnokságban az Európa Liga indulást jelentő ötödik helyen tanyázik.

A Torino egyébként 2001 novembere óta nem tudta megverni tétmeccsen az AC Milant, de azért pár döntetlen beszaladt a közelmúltban (érdekesség, hogy a legutóbbi három ikszük rendre 1-1-es végeredményű volt). A hazaiak leginkább Andrea Belotti javuló formája miatt reménykedhetnek – a támadó csütörtökön is gólt szerzett, a legutóbbi öt tétmeccsén ez volt negyedik találata és összesen már tizenötnél jár a szezonban.

Ugyanakkor általánosságban elmondható, hogy a Toro nincs jó passzban: a legutóbbi öt bajnokijukból csupán egyet tudtak megnyerni három vereség és egy döntetlen mellett.

Tipp: Belotti gól 2.60


Málaga2.45  döntetlen3.25  Real Sociedad3.10
Eddig nagyon úgy fest, hogy 2017-ben a Málaga ott folytatja a szereplését, ahogyan azt a 2016-os esztendő végén abbahagyta. Karácsony előtt zsinórban öt tétmeccsen maradt nyeretlen az együttes (három vereség, két döntetlen) és az újévet is vereséggel kezdte a Celta Vigo vendégeként (3-1). Viszont ha csak a hazai mérlegüket nézzük a bajnokságban, akkor egész pofás eredménysort találunk. Október vége óta hat bajnoki találkozóból ötöt megnyertek otthon és csak a Granada ellen csúszott be egy iksz (1-1). Igaz, a másodosztályú Córdoba elleni 4-3-as hazai kupavereség némileg árnyalja ezt a képet is.

A hatodik helyen álló Real Sociedad is vereséggel kezdte ezt a naptári évet. A Sevilla mért rájuk elemi csapást San Sebastianban múlt hét szombaton (0-4) amit csak némileg enyhített a Villarreal elleni szerdai kupameccsen elért 1-1-es döntetlen.

A két csapat közelmúltban lejátszott egymás elleni eredményeit böngészve azt látjuk, hogy ritkán született két gólnál több a meccseiken. A legutóbbi hat találkozójukból csak egyszer fordult elő, hogy sok találatot láthatott a közönség: 2015 októberében 3-1-re nyert otthon Málaga. Egy ilyen magabiztos hazai győzelemre most nincs nagy esély, viszont az elmúlt napokban egyik csapat védelme sem állt a helyzet magaslatán, úgyhogy joggal számíthatunk gólokra mindkét oldalon.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez 1.78