Egy héten belül a második Szuperkupa meccsét játssza a Barca


Athletic Club Bilbao6.75  döntetlen4.70  Barcelona1.45

Az Athletic Club ugyan elbukta a májusi végi kupadöntőt a Barcelonával szemben (1-3) de mivel a katalánok a bajnoki címet is besöpörték, a Szuperkupában újra a Bilbaóval kerülnek szembe.

Fontos részlet a spanyol Szuperkupával kapcsolatban, hogy két mérkőzésen dől el a trófea sorsa: a pénteki találkozót Bilbaóban rendezik, míg a visszavágóra értelemszerűen Barcelonában kerül majd sor.

A baszkok számára már elkezdődött a szezon, az Európa Liga küzdelmeibe kapcsolódtak be a harmadik selejtezőkörben. Hazai pályán 2-0-ra verték az azerbajdzsáni Inter Bakut, majd idegenben 0-0-s döntetlent értek el és továbbjutottak a rájátszásba, ahol majd a szlovák Zsolna vár rájuk.

Kedd este elképesztő meccset hozott az UEFA által szervezett Szuperkupa mérkőzés, melyen a BL trófeát elhódító Barcelona 5-4-re verte a zsinórban kétszer is Európa Liga győztes Sevillát. A rendes játékidő 4-4-es döntetlennel ért véget, majd jött a hosszabbítás, ahol Pedro eldöntötte a meccset a katalánok javára.

Messi is jó formában van, két gólt is szerzett szabadrúgásból és nem mellesleg ő a Barcelona spanyol „Szuperkupa-specialistája”: hat mérkőzésen már tíz gólt szerzett. Várhatóan most is betalál majd.

A két csapat jól ismeri a másikat, a legutóbbi négy egymás elleni meccsük rendre Barcelona győzelmet hozott. A Bilbao utoljára egy 2013-as bajnokin tudta legyűrni a katalánokat 1-0-ra, hazai pályán. Most sem ők az esélyesek, de az biztos, hogy otthon mindent megtesznek majd a győzelemért és ez az akarat durvaságot is magával hozhat, így érdemes lehet akár a megítélt lapok számában is gondolkodni.

Tipp: Piros lap @ 3.05