Eb-napló: Két gól az élet


Nagyvonalúan kölcsönvettem Robert Merle nagyszerű regényének címét (Két nap az élet) és egy kicsit tovább is gondoltam. Valószínűleg nem veszi rossz néven senki. A franciák úgy sem értik, a magyar szurkolók és a válogatott helyzetét viszont jól szemlélteti.

Két napja annak, hogy 2-0-ra megvertük az osztrákokat, de csak mostanra sikerült úgy istenigazából feldolgoznom azt a varázslatos estét. Szalai és Stieber góljára visszagondolva még így is bepárásodik a tekintet. Már csak amiatt is, mert ennyire talán még soha nem volt együtt a magyar szurkolótábor és a csapat. Libabőr! A lelátón majdhogynem annyira elfáradtunk, mintha mi is a pályán harcoltunk volna. A végén pedig csak ott álltunk, örömkönnyek között és el sem hittük, hogy annyi év keserűség után végre mi örülhettünk.

Három ponttal vezetjük a csoportot és ez akkora meglepetés, hogy még most is alig bírunk ezzel mit kezdeni. Amióta focit nézek, nem emlékszem olyan helyzetre, hogy ekkora izgatottsággal vártam volna a magyar válogatott soron következő meccsét. Ha megverjük Izlandot és a portugálok megütik az osztrákokat, akkor a luzitánok elleni utolsó csoportmeccs már csak formalitás lesz. Kimondani is durva.

A győzelem másnapján, az autópályákon megindult a magyar folyam dél felé. Extázisban dudáltak egymásra a honi sofőrök, önfeledten integettünk a másiknak, lobogtak a sálak és egy új egyezményes kézjel is született összetartozásunk kifejezésére: a kettes. Kettő! Két gól az élet.

Csütörtökön St. Tropes-ét megszállták a magyar szurkolók. A boldogság mit sem lankadt, mindenki együtt örül, függetlenül a klubszínektől diósgyőri, újpesti, debreceni, fradista; a végtelenségig folytatható a sor. Sőt, a mindenhonnan előbukkanó angol szurkolók is velünk vannak: dicsérik a játékunkat, gratulálnak a győzelemhez. Hihetetlen.

A norvégok elleni pótselejtezőn a srácok elhitték, hogy ők is sikeresek lehetnek. Az osztrákokkal szembeni győzelem után egy egész nemzet hiszi, hogy nem vagyunk örök vesztesek. Mi is lehetünk sikeresek!

Gyönyörű a Francia Riviéra, de csak arra tudunk gondolni, hogy jön a szombat és ott állunk a jellegzetes marseille-i lelátókon ahol átélhetünk egy újabb csodát. Mi, együtt. Szombat este, gyere már!

2016. 06. 17.


A magyar válogatott csoportgyőzelmére kínált odds jelenleg3.00