Eb-napló: Fúziós konyha és indexfétis


Már több mint egy hete Franciaországban vagyunk, de ezt csak onnan tudom, hogy nézegettem egy kicsit a naptárat. Az napok múlása teljesen jelentőségét vesztette, új időszámításban élünk, melynek sarokpontjai a magyar válogatott soron következő meccsei. A köztes időben megyünk ide-oda, a marseille-i meccs miatt eddig jobbára a tengerparton mozogtunk. Amikor ezeket a sorokat írom, már egy Lyontól négy óra autóútra lévő kis faluban vagyunk (Aups) ami egy lenyűgöző nemzeti parkban található.

Új időszámításunk egyik folyománya, hogy igazából fogalmam sincs a többi csoport állásáról, meg arról sem, hogy ki hogyan játszik (jó, a románok kiestek, azt tudom). Ez már csak azért is furcsa, mert eddig bármilyen vb vagy Eb volt, minden meccset láttam, vezettem az eredményeket, kalkuláltam, számolgattam. Most meg csak annyi számít, hogy Magyarország vezeti az F jelű csoportot és csak különösen nagy szerencsétlenség árán úszhat el a továbbjutás.

Szép hely Franciaország és Airbnb-n keresztül olcsó szállásokat is lehet találni, ha kitartóan keres az ember. Az angollal is elég jól el lehet boldogulni, meglepően sokan beszélik. A némettel viszont nem érdemes próbálkozni, attól megijednek. Amit viszont nehezen tudunk megszokni, az a közlekedés. Ezek a jó franciák úgy nyomják a dudát, mintha muszáj lenne, az indexbe meg egyenesen szerelmesek. Az autópályákon (meg hát máshol is) akármi van, balra indexelnek, mindenféle logika nélkül és ettől megőrülünk. Közben meg ráhasalnak a dudára, csak a miheztartás végett.

A nagyra tartott francia gasztronómiából eddig olyan nagy ízelítőt sajnos nem kaptunk, ugyanis a fúziós konyha mellett tettük le a voksunk. A babgulyás konzerv jól megy a baguette-tel, na. Meg borok is finomak, ezt kár lenne tagadni.

Szerdán jön a portugálok elleni meccs, addig keresünk valakit, aki tud németül.

2016. 06. 20. 
Arra az estre kínált odds, hogy Magyarország az első négyben végez: 17.00