A döntőre összejöhet a fővárosi derbi


Sevilla 2.35, döntetlen 3.40, Atletico Madrid 2.90
Az első találkozót 2-1-re az Atletico nyerte Madridban. Az akkor mutatott játékuk képe alapján több góllal is nyerhettek volna a fővárosiak, azonban ez nem jött össze. Az otthon bekapott gól pedig az egygólos előnyüket még soványabbá teszi. Az sem mindegy, hogy az Atletico éppen melyik arcát mutatja majd, tud nagyon jól és nagyon rosszul is játszani a csapat. Az edző, Diego Simeone ezzel kapcsolatban a sajtótájékozatón elmondta, hogy reméli, jól reagálják le majd ezt a meccset és nem úgy játszanak, mint például a Rayo és Rubin Kazany ellen, ahol „nem voltak önmaguk”.

Egyébként az Atletico veretlen az idei kupasorozatban, döntetlent is csak kétszer játszottak. Ha az aktuális formájukat nézzük, az utóbbi hat meccsükből négyet megnyertek, kettőt pedig elvesztettek (a föntebb említett Rayo Vallecano és a Rubin elleni hazai meccset). Az előző három tétmeccsükön nem kaptak gólt, viszont rúgtak ötöt. Utolsó két idegenbeli meccsüket megnyerték.

A Sevilla igen vegyes eredményeket produkált, már ami az utóbbi hat tétmeccsüket illeti. Három győzelem, illetve három vereség a mérlegük, ráadásul január vége óta mindezt úgy, hogy az egyik héten nyernek, a másik héten kikapnak. Legutóbb Barcelonában szenvedtek 2-1-es vereséget, de az első félidei játékuk bizakodásra akadt.

A kupában egyszer már kikaptak hazai pályán a Mallorca ellen (1-2), de összesítésben így is továbbjutottak. Ezt az egy vereséget leszámítva idén még nem kapott ki otthon a Sevilla, a hat idén lejátszott hazai meccsükön 14 gólt rúgtak és négyet kaptak.

Tipp: Félidőben 0-0 @ 2.90