DFB Pokal: Másodosztályú házigazdák


Heidenheim3.85  döntetlen3.25  Hertha2.07
A hazai csapat a Bundesliga 2 középmezőnyében tanyázik, de ettől még alaposan megszorongathatja a berlinieket, ugyanúgy, mint tette azt még október végén a szintén hasonló kvalitásokkal rendelkező FSV Frankfurt (akkor a Hertha hosszabbításban harcolta ki a továbbjutást). Egyébként a hazai gárda ebben a kupaszezonban most találkozik először magasabb osztályú csapattal, tavaly pont ez jelentette kupaszereplésük végét, ugyanis a Wolfsburg viszonylag könnyedén intézte el őket.

Úgy fest, hogy megtört valamelyest Dárdai csapatának lendülete, a Hertha ebben az évben még nem nyert tétmeccset. Három bajnokin vannak túl, előbb 0-0-s döntetlent játszottak az Augsburggal, majd jött a Bréma elleni 3-3, az előző hétvégén pedig a Dortmund házgazdájaként értek el 0-0-s végeredményt, ami ismerve a sárga-feketék gólérzékenységét, egészen jónak mondható.

Az aktuális kupameccset nagy eséllyel behúzza majd a Hertha, de az egészen biztosnak tűnik, hogy – hasonlóan az eddigi kupacsatákhoz – ez nem lesz sétagalopp.

Tipp: Félidőben döntetlen @ 1.97


Bochum16.00  döntetlen7.25  Bayern München1.18
A másodból való feljutással kacérkodik ebben a szezonban a Bochum, ami az együttes múltját tekintve gyakorlatilag minimum elvárás lehet. De alighanem egy jó kupaszereplést sem utasítana vissza senki a klubnál. Mondjuk ez utóbbi erősen kétségessé vált, amikor a Bayern Münchennel sorsolták őket össze. Bár nagyon úgy fest, hogy ha valamikor, akkor most elkapható a bajor együttes.

Persze korai hullámvölgyről vagy éppen visszaesésről beszélni, de a Bayern hétvégén 0-0-s döntetlennel végzett Leverkusenben és ebből erőt meríthetnek a Bochum játékosai. Egyébként a két csapat utoljára 2011-ben találkozott tétmeccsen, akkor ugyanígy a kupában és 2-1-re nyert idegenben a München. Valószínűleg most is egy hasonlóan szoros találkozón dől majd el a továbbjutás.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 2.07

Eredő odds: 4.08