DFB Pokal: Másodosztályú ellenfél otthonában a Hertha


Nürnberg2.80  döntetlen3.30  Hertha2.55
Október eleje óta veretlen a másodosztályban vitézkedő Nürnberg, ennek köszönhetően az osztályozót érő harmadik helyet foglalja el. A kupából eddig a harmadosztályú Aalen és a szintén a második ligában szereplő Düsseldorf gárdáját ejtették ki. Az osztálykülönbség ellenére az előbbi meccset egy 0-0-s döntetlen után, a tizenegyespárbaj döntette el a Nürnberg javára, míg a Düsseldorf ellen simán nyertek 5-1-re hazai pályán. Otthon jó mérlege van a hazaiaknak, utoljára márciusban veszítettek mérkőzést pályaválasztóként.

Nem lesz hát könnyű dolga a Herthának, annak ellenére, hogy nagyszerű szezont produkál eddig a berlini alakulat. A bajnokság harmadik helyén állnak és a hétvégén könnyedén nyertek 4-0-ra Darmstadt vendégeként. A kupa előző fordulójában igencsak megszenvedtek a másodosztályú FSV Frankfurt otthonában, de Kalou végül duplázni tudott akkor – igaz, a második gólja már a kétszer tizenöt perces hosszabbításban született.

Alighanem most is hasonlóan kemény meccs lesz majd, ahol egy gól dönthet.

Tipp: Gólok 2,5 alatt @ 1.79


Augsburg6.75  döntetlen4.35  Dortmund1.48
A bajnoki tabellára pillantva az lehet az érzésünk, hogy ez a találkozó egy országos kettes. Hiszen az Augsburg a tizenharmadik, míg a Dortmund – ha tisztes távolságban is – de a Bayern München mögött a második.

Viszont a valóság ennél jóval árnyaltabb. Az Augsburg legutóbbi négy tétmeccséből hármat megnyert és az Európa Ligában is továbbjutott. Az idei német kupaszezonban most lép pályára először hazai pályán, eddig két idegenbeli meccsét viszonylag simán hozta az Elversberg és a Freiburg ellen.

A dortmundiak elképesztő gólerősen játszanak ebben a szezonban, legyen szó bármelyik sorozatról. Például a német kupa előző fordulójában 7-1-re verték a Paderborn együttesét. Azért egy ilyen gólzáporos Dortmund siker meglepő volna.

Tipp: Gólok száma a vendégcsapatnál 2,5 felett @ 2.40

Eredő odds: 4.30