DFB Pokal: Dárdaiék a német kupában folytathatják a menetelést


St. Pauli5.50  döntetlen3.80  Hertha1.65
A nem is olyan régen még a Bundesligában szereplő St. Pauli most a másodosztályban áll kiesőhelyen. Ebben a szezonban még nem sok sikerélménye volt a hamburgi együttesnek, egészen pontosan két tétmeccset tudtak megnyerni az eddig lejátszott tizenegyből (egy kupa és egy bajnoki találkozóról van szó). Utoljára a Bielefeld ellen sikerült győzniük még szeptember elején, azóta kétszer játszottak döntetlent és négy alkalommal kikaptak.

Sok jóra most sem számíthat a hazai együttes, hiszen a Hertha remek formában van. Nyolc forduló után az igen előkelő harmadik helyen állnak a Bundesligában és most ebben a kupapárharcban is egyértelmű esélyesnek számítanak. Dárdai nem bízza a véletlenre a dolgot, hiszen ugyanazt a keretet nevezte a mérkőzésre, mint amivel a bajnokságban operálnak a berliniek – nem kis sikerrel.

Ebben a szezonban egyedül a Bayern Münchentől kapott ki a Hertha, ezt leszámítva nyolc tétmeccsből három döntetlen és öt győzelem a mérlegük. Bár a német kupa első fordulójában igencsak megizzadtak a Jahn Regensburg ellen (hosszabbítás után 1-1 volt, majd a tizenegyesek döntöttek a Hertha javára) de ezt betudhatjuk a szezon eleji formának. Most valószínűleg jóval könnyebben veszik az akadályt Ibisevicék.

Tipp: Gólok 2,5 alatt 1.72


Mönchengladbach1.56  döntetlen4.35  Stuttgart5.50
Három fronton is állnia kell a sarat a ’Galdbachnak, hiszen a bajnokság és a kupa mellett a BL-ben is érdekelt az együttes. A közelmúlt szezonjaihoz viszonyítva a mostani egyelőre elég gyengére sikerül, bár a múlt héten majd’ egy hónap után újra győzelemnek örülhettek, miután Glasgowban sikerült 2-0-ra megverniük a Celtic-et. Szombaton viszont 2-0-ra kikaptak a Bayern elleni bajnokin, elszenvedve ezzel a harmadik vereségüket a Bundesligában.

A Mönchengladbach hullámzó teljesítményének ellenére abszolút esélyesnek számít ebben a párharcban, hiszen a Stuttgart hosszan tartó vergődés után tavasszal kiesett a másodosztályba. Mondjuk ott nem szerepelnek annyira rosszul, 10 forduló után a negyedikek és bőven van esélyük a följutásra.

Persze ettől még a hazai csapat számít favoritnak és senki nem lepődne meg különösebben, ha a ’Galdbach jutna tovább az egy meccses kupapárharcban. Már csak azért is, mert hazai pályán nem sokan tudnak kibabrálni velük.

Tipp: Hazai, kapott gól nélkül @ 3.10


Hallescher4.60  döntetlen3.60  Hamburg1.80
Papíron durva osztálykülönbség van a két csapat között, hiszen a hazaiak a harmadban vitézkednek (12 forduló után a kilencedikek), míg a Hamburg meg a legjobbak között, de a valóság ennél jóval árnyaltabb, és ha valahol számíthatunk meglepetés eredményre, akkor az ez a párosítás.

A Hamburg ugyanis kritikán aluli teljesítménnyel rukkolt elő eddig ebben a szezonban. Nyolc forduló alatt mindössze két pontot szereztek a bajnokságban és csak a harmadosztályú Zwickau ellen tudtak győzni még augusztusban, a kupa első fordulójában (0-1). Azóta hatszor kikaptak és kétszer ikszeltek a Bundesligában, de még kétségbe ejtőbb az a tény, hogy tétmeccsen utoljára szeptember 10-én szereztek gólt, azaz több mint egy hónapja.

Ilyenformán lehet, hogy annyira nem is lenne nagy meglepetés, ha a harmadosztályú Hallescher legyűrné őket hazai környezetben – még ha nem is feltétlenül a rendes játékidőben.

Tipp: Továbbjutó – Hallescher 2.60