Derbi a Ligakupában


Ferencváros1.85  döntetlen3.35  Újpest3.70
Egészen unikális jelenség a világ futballjában a magyar Ligakupa, amely a csoportkörök után most az egyenes kieséses szakaszba érkezett. Azoknak, akik képben vannak a honi labdarúgás körüli történésekkel, nem kell különösen bemutatni Kisteleki István örökségét (azaz a Ligakupát), legyen elég annyi, hogy a kongó lelátók előtt zajló, gyakorlatilag tét nélküli versengés nagyobb érdektelenségbe fullad, mint egy átlagos NB1-es mérkőzés, ami azért nem kis teljesítmény.

Ebből kifolyólag gyakran azt sem lehet megjósolni, hogy egy-egy csapat mennyire veszi komolyan a Ligakupa meccseket és jobbára olyan játékosok lépnek pályára, akik amúgy nem nagyon kapnak lehetőséget az első csapatban.

De maradjunk a szigorú tényeknél: Ligakupa meccseket játszanak, fogadni lehet rá, szóval nézzük, mit hozhat ez nekünk.

A Fradi megnyerte hétvégi bajnokiját, 3-1-re verték hazai pályán a Kecskemétet úgy, hogy félidőben még a vendégek vezettek. Október közepe óta veretlen az FTC, előtte pont Ligakupa meccsen kaptak ki Kaposváron. A hazai csapat még mindig veretlen a Groupama Arénában, az ott lejátszott tíz tétmeccsből nyolcat megnyert, kétszer ikszelt a zöld-fehér alakulat. Érdekesség, hogy mindkét döntetlen gól nélküli volt.

A Ligakupában utoljára 2010-ben rendeztek derbit, akkor az FTC jutott tovább: egy 0-0-s hazai meccset követően Újpesten tudtak nyerni 1-0-ra.

Visszatérve az aktualitásokra, a lilák is begyűjtötték szombaton a három pontot; a hullagyenge Haladás ellen győztek 1-0-ra Szusza Ferenc Stadionban. A Szombathely és a Pápa után az Újpest lőtte eddig a legkevesebb gólt az NB1-ben (szám szerint tizenötöt), a Ligakupában hat csoportmeccs alatt 14 találatig jutottak. Tegyük hozzá, hogy ebből összesen tizenkettőt másodosztályú ellenfeleknek lőttek (Vasas illetve Ajka).

Mindezt figyelembe véve, plusz azt a tényt, hogy egy-egy budapesti derbi ritkán torkollik gólesőbe, talán nem lövünk annyira mellé, ha kevés gólra számítunk.

Tipp: Gólok száma 2,5 alatt @ 1.82

Nyerj jegyet a lengyel-magyar kézilabda meccsre, a részletekért katt ide!