Déli-mix: Rangadó az olaszoknál és a többiek


Roma 1.42, döntetlen 4.60, Parma 7.75
Fontos győzelmet aratott az előző fordulóban a Roma (3-1 a Hellas Verona otthonában), ugyanis botlott az első helyezett Juventus így hat pontra csökkent az AS Roma hátránya velük szemben. Ez még így is elég tetemes hátrány, ezért most nyilván mindent megtesznek majd azért, hogy otthon tartsák a három pontot.

Mondjuk ehhez a Parma játékosainak is lesz egy-két szava. Ráadásul jó formában vannak, ebben a naptári évben mind a négy bajnokijukat megnyerték. Mondjuk Rómában nem szoktak jól szerepelni, utoljára 2011-ben szereztek pontot Tottiék vendégeként. Mindenestre nem fér ahhoz kétség, hogy megizzasztják majd a farkasokat.


Juventus 1.42, döntetlen 4.65, Inter 8.25
Miután kupameccsen kikapott a Juve az AS Romától, a bajnokságban megtréfálta a másik – jelenleg kevésbé erős - római csapat (Lazio-Juventus 1-1), így csak egy pontot gyűjtöttek az előző fordulóban a zebrák. Hat pontos előnyük így is megnyugtató, ugyanakkor simán van rá esély, hogy újabb pontokat szórnak el majd az Inter elleni rangadón. Az biztos, hogy nem lesz sétagalopp a vasárnap esti mérkőzés, hiszen ez a párharc mindig kiélezett csatát hoz, általában kevés gól születik a két csapat egymás elleni meccsén.

Az Inter még nem tudott tétmeccset nyerni a 2014-es esztendőben, három 1-0-s vereség (ebből egy kupameccsen), egy 0-0-s és egy 1-1-es döntetlen az eddigi produkciójuk. Legutóbbi torinói látogatásuk alkalmával 3-1-re nyertek, egy ilyen eredmény most elég nagy meglepetést okozna.


Atletico Madrid 1.30, döntetlen 5.00, Real Sociedad 10.00
Továbbra is tartja a lépést a Barcelonával az Atletico Madrid, miután az előző fordulóban 2-1-re nyertek az Athletic Club otthonában. Most a versenyfutás következő állomásához érkeztünk és hazai pályán egyértelműen könnyebben veszi majd az akadályt az Atletico. Ugyanis tavaly május óta két döntetlen kivételével az összes mérkőzésüket megnyerték, ha ők voltak a pályaválasztók.

Masszív csapat a Real Sociedad, ezt a múlt héten ismét bizonyították azzal, hogy különösebb megerőltetés nélkül 4-0-ra verték az Elchét. Idegenbeli mérlegük viszont nem túl jó (3-4-4), így nem túl valószínű, hogy akár egy pontot is elhoznának a nagyszerű szériában lévő Atletico Madrid otthonából. 


Villareal 1.33, döntetlen 4.60, Osasuna 10.00
Meglehetősen hullámzó teljesítményt produkál a Villareal, az előző fordulóban például épp kikaptak. Azt is nehéz értelmezni, hogyan fordulhatott elő, hogy bajnokin 5-1-re verték a Real Sociedadot, majd pár nappal később ugyanattól a csapattól, ugyanúgy hazai pályán 1-0-ra kikaptak.

Mindenestre az Osasuna van annyira gyenge, hogy elverjék őket, bár azért Vadócz Krisztián egykori csapata a szezon folyamán néhányszor már megmutatta, hogy idegenben is képesek pontot, pontokat szerezni. 

Tipp: 1X @ 1.05