Déli-mix: Mit hozhat a hétfő este?


Deportivo La Coruna2.15  döntetlen3.25  Deportiva Las Palmas3.75
A két együttes között mindössze egy pont különbség van, a Depor a 13., míg a Las Palmas a 14. helyről várhatja az összecsapást. Hat forduló van hátra a bajnokságból és ugyan a kiesés réme egyik csapatot sem fenyegeti közvetlenül, de azért a bennmaradás matematikailag még nem biztosított számukra.

A hazai csapat veretlen maradt az előző két fordulóban, miután otthon 2-1-re verte a Levantét, majd 1-1-es döntetlent játszott a Celta Vigo otthonában. A Depor mérlege pályaválasztóként nem túl rózsás, ebben a naptári évben csak egyszer tudtak nyerni (pont az imént említett Levante elleni meccsen), négy döntetlen és két vereség mellett. Aktuális ellenfelüket 2-0-ra verték még ősszel.

Az újonc Las Palmas is megtáltosodott, az előző két körben hat pontot gyűjtött. Előbb a Real Sociedad otthonában győzött 1-0-ra, majd aztán a Valenciát fektette két vállra múlt héten (2-1). Érdekesség, hogy legutóbbi három, idegenbeli bajnoki meccsüket rendre 1-0-ra nyerték, sorrendben az Eibar, a Villarreal és a Real Sociedad ellen. Legalább egy pont most is benne van a vendégekben.

Tipp: X2 @ 1.74


AS Roma1.30  döntetlen5.30  Bologna11.50
Nagyszerű formában van az AS Roma, legutóbbi tíz bajnoki meccsük során 28 pontot sikerült szerezniük, ráadásul ebből hatszor már az első félidőben az övék volt a vezetés. Múlt héten például a római derbit nyerték meg könnyedén, 4-1-re verve az ősi rivális Laziót.

Ezzel szemben a Bologna igazán pocsék teljesítménnyel hívja föl magára a figyelmet. A legutóbbi három meccsüket elveszítették, utoljára február közepén tudtak nyerni. Azóta három gól nélküli döntetlen és ugyanennyi vereség a mérlegük. Ami viszont igazán döbbenetes, hogy ezen a hat bajnokin összesen két gólt szereztek. Így aztán sok jóra nem számíthatnak az AS Roma vendégeként.

Tipp: Félidő/Teljes Idő – Hazai/Hazai @ 1.95