Déli-mix: "Mini-derbi" Madridban


Atletico Madrid 1.22, döntetlen 6.00, Getafe 15.00
Mindössze öt pontot hullajtott el eddig az Atletico Madrid, de ennyi is elég volt ahhoz, hogy három pontos hátrányba kerüljenek a listavezető Barcelonával szemben. Mögöttük pedig a Real kapaszkodik erősen, szóval kell az Atleticonak a három pont, mint a falat kenyér. Hazai környezetben az összes bajnoki meccsüket megnyerték idén, legutóbbi két otthoni mérkőzésükön még gólt sem kaptak, ellenben összesen hetet lőttek. Többnyire már az első félidőben gólt szereznek.

A harmadik számú madridi csapatnak sem megy rosszul idén, húsz ponttal jelenleg a hatodik helyen állnak. Mondjuk legutóbbi öt tétmeccsükből csak kettőt nyertek meg, egyszer ikszeltek és kétszer kikaptak. Ebben az évben már kétszer játszottak az Atleticóval, mindkétszer 0-0-s döntetlen lett a vége (mindkét meccset hazai pályán játszották). Az Atltico Madrid vendégeként utoljára 2010-ben tudtak nyerni, azóta már négyszer jártak ott, de egy pontot sem tudtak szerezni. Idegenbeli statisztikájuk ebben a szezonban 3-0-3, érdekesség, hogy legutóbbi három vendégként lejátszott bajnokijuakt egyaránt 2-0-ra nyerték meg.

Tipp: Félidőben az Atletico vezet @ 1.63

Sevilla 1.65, döntetlen 3.95, Real Betis 5.00
A legutóbbi fordulóban idegenben tudott nyerni a Sevilla, az Espanyolt győzték le 2-1-re. Két elvesztett bajnoki után tudták begyűjteni a három pontot,  úgy tűnik hát sikerült talpara álniuk a Bernabeuban elszenvedett 7-3-as, és a hazai 1-0-s Celta Vigo elleni vereséget követően. Hazai mérlegük ebben a szezonban 3-1-2, ami pedig a Betis elleni eredményeiket illeti: tavaly novemberben 5-1-re győztek ellenük. Ha ilyen nagy arányú hazai győzelem most nem is várható, de a pályaválasztó csapat sikere több, mint valószínű.

Hosszú ideje nyertlen a Betis, kilenc ponttal az utolsó helyen állnak a táblázaton. Nem valószínű, hogy pont most szakítanák meg ezt a sorozatot, tekintve, hogy idegenben eddig csak egy pontot tudtak szerezni (0-0 az Espanyol ellen). Azóta négyszer játszottak már vendégként és mind a négy alkalommal vereséget szenvedtek.

Tipp: A vendégcsapat nem szerez gólt @ 2.65

Livorno 8.50, döntetlen 4.75, Juventus 1.35
A mezőny végén tanyázik a Livorno, az előző bajnoki fordulóban az Inter otthonában kaptak ki 2-0-ra. Hazai mérlegük 2-2-2, a Roma és a Sampdoria tudott náluk győzni. Legutóbb 2010 februárjában látták vendégül a Juventust, akkor 1-1-es döntetlennel ért véget a találkozó. Az elmúlt nyolc évben egyszer sem sikerült legyőzniük a Zebrákat, most az iksz is nagy bravúrnak számítana.

A Juve ugyanis úgy nyerte meg legutóbbi négy bajnokiját, hogy még gólt sem kapott, viszont tízet termeltek a torinói játékosok. A szezonban csak a Fiorentina tudta őket kétválra fektetni, illetve még az Inter otthonában ikszeltek le. A többi bajnokit megnyerték. Ugyanakkor nem biztos, hogy gólparádét láthatunk majd vasárnap délután, a Livornót nem olyan könnyű kitömni, mint azt a helyezésükből gondolnánk.

Tipp: Gólok száma kevesebb mint 2.5 @ 2.00

Bologna 3.85, döntelen 3.50, Inter 1.90
Bár még a bajnokság felénél sem járunk, de azt következtetést már levonhatjuk, hogy a Bologna idén sem váltja meg a világot. A középmezőny alján lavírozó gárda két novemberi bajnokiján egy pontot gyűjtött: 0-0-át játszottak otthon a Chievóval, majd az Atalanta vendégeként kaptak ki 2-1-re. Otthoni mérlegük 1-4-2, a döntetlenek közül a Milan elleni 3-3 volt igazán emlékezetes. Márciusban 1-0-ra nyertek az Inter ellen idegenben, nyilván most is megpróbálják majd minél jobban megkeseríteni a milánói csapat életét.

Az október végi, Roma elleni 3-0-s vereség óta nem kapott ki az Inter, öt bajnokiból hármat megnyertek, kétszer játszottak döntetlent. Idegenben még veretlenek az aktuális Seria A szezonban, legutóbb az Udinese vendégeként nyertek 3-0-ra. Leginkább a mérkőzések hajrájában eredményesek, egyedül a Roma ellen nem tudtak gólt szerezni.

Tipp: Döntetlen @ 3.50

A kombináció eredő szorzója @ 30.24