Déli-mix: Madridi derbi és egyéb nagy csaták


Atletico Madrid 3.60, döntetlen 3.50, Real Madrid 2.05
Múlt héten nagy meglepetésre sima, 3-0-s vereséget szenvedett az Atletico Madrid az Osasuna vendégeként. Ezért most a harmadik helyről várhatják a városi rangadót, a Real három ponttal előzi meg őket. A két csapat már két alkalommal is játszott egymás ellen az idén – a spanyol kupa negyeddöntőjében a Real Madrid kettős győzelemmel búcsúztatta az Atleticot (összesítésben 5-0).

Úgy tűnik hát, hogy a királyi gárda jelenleg jobb formában van, mint városi riválisa. A 2014-es évben veretlenek C. Ronaldóék: 15 tétmeccsből 14-et megnyertek és csak az Athletic Club otthonában lejátszott 1-1 csúfítja pedigréjüket. A múlt heti fordulóban az Elche házigazdájaként nyertek 3-0-ra, a hétközi BL fordulóban pedig a Schalkét semmisítették meg idegenben (6-1). Mindezek ellenére egy ilyen városi derbin bármi megtörténhet és az ellenkezője is…

Tipp: Gólok száma több mint 2.5 @ 1.80

Barcelona 1.05, döntetlen 14.00, Almería 35.00
Nem csak az Atletico okozott meglepetést a múlt héten, hanem a Barcelonának sikerült meghökkentő eredményt produkálnia. A Real Sociedad otthonában 3-1-re kikaptak Messiék, erre valószínűleg csak a legvadabb Barca gyűlölők számítottak. Mindenestre az Almeríát valószínűleg gond nélkül elintézik majd hazai környezetben.

Már csak azért is, mert kiesés elől menekülő kiscsapat még soha az életben nem szerzett pontot a Nou Campban. Ráadásul ebben az évben mind a négy idegenbeli bajnoki meccsükön vereséget szenvedtek, kilenc gólt kaptak és csak egyet rúgtak.

Tipp: Fogadás hendikeppel (0-1), a Barcelona nyeri a meccset @ 1.17

Milan 3.75, döntetlen 3.50, Juventus 2.05
Az elmúlt két fordulóban hat pontot szerzett a Milan: a Sampdoriát idegenben, a Bolognát pedig otthon győzték le. A sorsolás szeszélyének köszönhetően utoljára 2012 november végén fogadhatták hazai pályán a Juvét, azt a meccset 1-0-ra nyerte a Milan. Azóta háromszor találkoztak Torinóban (egy kupameccs, két bajnoki), azok rendre a Juventus győzelmét hozták. 

A torinói zebrák magabiztosan vezetik a bajnokságot, majd’ tíz pontos előnyük van a második helyezett Romával szemben. Egyébként ebben a naptári évben csak Tottiék tudták őket elverni olasz kupameccsen, bajnokin még veretlen a Juventus. Nyolc meccsből hatot nyertek, kétszer ikszeltek, mindkét döntetlent idegenben játszották.

Tipp: Döntetlen @ 3.50

Fiorentina 1.90, döntetlen 3.35, Lazio 4.50
Stabilan őrzi negyedik helyét a Fiorentina, ebben a múlt heti, a Parma otthonában lejátszott 2-2-s döntetlenjük sem hozott változást. Ősszel 0-0-s döntetlent játszottak a Lazio vendégeként, hazai pályán viszont sokkal jobb mutatókkal rendelkeznek a lilák – annak ellenére, hogy legutóbbi otthoni bajnoki meccsükön 2-1-re kikaptak az Intertől. Egyébként egy ilyen hazai vereség időről-időre becsúszik náluk.

A Lazio múlt héten 3-2-re verte az utolsó helyen szerénykedő Sassuolót. Meglehetősen hullámzó teljesítményt nyújt a római csapat, idei mérlegük a bajnokságban 4-3-1. Ha csak idegenbeli teljesítményüket nézzük, akkor is hasonló képet kapunk: két győzelem, két iksz és egy vereség (utóbbit a Catania otthonában sikerült összehozniuk).

Tipp: Félidőben döntetlen @ 2.10

A kombináció eredő szorzója @ 15.48