Déli-mix: Két spanyol és egy olasz


Sevilla1.36  döntetlen5.25  Rayo Vallecano8.00
Ha kicsit nehézkesen is ugyan, de csütörtökön továbbjutott a Sevilla az Európa Ligában és már azt is tudjuk, hogy a Fiorentina lesz az elődöntőben a spanyolok ellenfele.

De addig is itt a Rayo elleni bajnoki, ami normál körülmények között nem kéne, hogy különösebb gondot okozzon. Ugyanakkor kérdés, hogy mennyit vett ki a Sevilla játékosaiból a szentpétervári túra.

Kétarcú csapat a Rayo Vallecano, hiszen mindössze két döntetlent játszottak a szezonban 13 győzelem és 17 vereség mellett. Leginkább csak hazai pályán kellemetlen ellenfél, idegenben ritkán szerepelnek jól: a Rayo mérlege vendégként 6-1-9 a bajnokságban. Tényleg annyi a kérdés, hogy a Sevilla mennyire tudja/akarja komolyan venni ezt a bajnokit.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 1.54


Lazio1.38  döntetlen4.70  Chievo8.75
Remek szezonja van a Laziónak, különösen február közepén kapták el a fonalat, hogy aztán nyolc bajnokit is megnyerjenek zsinórban. Ennek pont a múlt héten szakadt vége: nem tudtak a Juventus ellen mit kezdeni Torinóban és 2-0-s vereség lett a vége.

A huszáros hajrá eredményeképpen óriási a versenyfutás a második helyért köztük és az ősi rivális AS Roma között – a két csapat azonos pontszámmal várta a 32. fordulót. Ezért lényegében győzelmi kényszerben vannak a hazaiak és ugyan a Chievónak nem olyan egyszerű gólt rúgni (a legutóbbi hét fordulóban összesen kettőt kaptak), valószínűleg behúzza majd ezt a Lazio.

Viszont hiába zár viszonylag jól a vendégek védelme, elől nem termelnek túl sokat a csatárok. A 13. helyen álló Chievo szerezte a legkevesebb gólt az egész mezőnyben, szám szerint huszonhármat. Idegenbeli mérlegük 3-1-3 tavasszal.

Tipp: Gólok 2,25 alatt @ 2.18


Fiorentina1.45  döntetlen4.50  Cagliari7.25
A Fiorentina hazai pályán 2-0-ra verte a Dinamo Kijevet csütörtökön, az Európa Ligában. Igazság szerint ez a soron következő bajnoki fog választ adni arra kérdésre, hogy beáldozták-e a bajnoki szereplést az EL oltárán, vagy a múlt heti, hazai vereség a Veronától csak afféle kisiklás volt.

Mindenesetre a kiesőhelyen álló Cagliari ellen illene nyerniük a liláknak, már csak azért is, mert vendégek zsinórban négy bajnokit is elveszítettek, az utolsó kettőt rúgott gól nélkül. Egyébként legutóbb 4-0-ra kaptak ki a Fiorentinától, aktuális formájukat elnézve ez most is benne van a pakliban.

Tipp: Szögletek 10,5 alatt @ 2.00

Eredő odds: 6.71