Déli-mix: Két olasz plusz egy spanyol


Inter2.25  döntetlen3.35  AC Milan3.35
Valljuk be, látott már szebb napokat is a milánói derbi. Vasárnap este lényegében két olyan középcsapat összecsapását láthatjuk, melyeket csupán egy pont választ el egymástól és az európai kupát érő helyezések, ha nem is beláthatatlan távolságban, de jó messze vannak tőlük.

Ennek ellenére egy derbi akkor is derbi marad, ha akár a másodban játsszák. Így aztán kiélezett csatára és kevés gólos meccsre van kilátás – már ha marad az a tendencia, mint a legutóbbi öt derbin, és a csapatok nem rúgnak kettőnél több gólt. Persze láttunk már gólzáporos Inter-Milan meccseket is, de ez jóval ritkábban szokott előfordulni.

Egyébként a bajnokság előző fordulójában hosszú nyeretlenségi széria után tudott újra nyerni az Inter: a Hellas Verona otthonában győztek 3-0-ra. Ezzel szemben az AC Milan a legutóbbi három fordulóban hét pontot szerezett. Nem mellesleg mindkét együttesből olyan meghatározó játékosok hiányoznak majd, mint Fredy Guarín vagy éppen Mattia Destro.

Tipp: Gólok száma 2,25 alatt @ 2.25


Fiorentina1.48  döntetlen4.20  Verona7.50
Khouma Babacar 92. percben szerzett egyenlítő gólja életben tartotta a lilák továbbjutási reményeit az Európa Ligában, így aztán lehet inkább majd a csütörtöki, Dinamo Kijev ellen meccs élvez majd prioritást, mintsem a Verona elleni bajnoki. Bár ahhoz, hogy a hazai csapat tartsa az ötödik, EL-t érő helyét a bajnokságban, nem ártana hozniuk ezt a meccset.

Ami egyébként nem tűnik olyan nehéznek, ugyanis a veronai védelem a harmadik legrosszabb az olasz első osztályban. A bajnokságban 54 gólt kaptak eddig, ami nagyon sok, legutóbbi hat idegenbeli meccsükön pedig összesen tizenhatszor kapitulált a védelmük. A Fiorentina otthonában utoljára 2001-ben szerzett pontot a 16. helyen álló vendégcsapat.

Tipp: Félidő/Teljes idő – Döntetlen/Hazai @ 4.30


Villareal1.30  döntetlen5.50  Córdoba10.00
Egészen március elejéig igen jól alakult a Villareal szezonja, akkor viszont történt valami és már zsinórban hét tétmeccsen maradt nyeretlen a hazai csapat. Az előző fordulóban a Getafe otthonában játszottak 1-1-es döntetlent.

A Córdoba még ennél is csapnivalóbb formában van és ugyan még hét forduló van hátra a végig, a kiesés már-már tényként kezelhető a sereghajtónál. A legutóbbi tizenkét bajnokijukon mindössze egy pontot szereztek, úgyhogy itt a nagy lehetőség a Villarel előtt a feltámadásra.

Tipp: Hazai csapat nyer úgy, hogy nem kap gólt @ 1.84

Eredő odds: 16.46