Déli-mix: Hanyatló formában a vendéglátók


Barcelona 1.05, döntetlen 15.00, Osasuna 30.00
Nem szoktuk meg a Barcelonától, hogy ilyen hullámzó teljesítményt nyújt, pedig mostanában ez a helyzet. A spanyol bajnokság előző fordulójában 1-0-ra kikaptak a kiesés ellen küzdő Real Valladolid otthonában, a hétközi BL fordulóban viszont 2-1-re verték a Manchester City-t – igaz utóbbi a Nou Campban történt. Most is hazai pályán lépnek pályára és azért egy Osasuna elleni meccset még akkor illik otthon behúzni, ha mostanában tényleg csikorognak kicsit a fogaskerekek.

Ugyanis az Osasuna szintén az egyik kieső-jelelölt, még akkor is, ha jelenlegi helyezése jobb ennél. Az előző két fordulóban egyaránt 2-0-ra kaptak ki; előbb a Levante vendégeként, majd a Malaga házigazdájaként. Legutóbbi három barcelonai látogatásuk során rendre négy fölött kaptak, és ha talán most nem is verik el őket nagyon, de a hazai győzelem fixre vehető.

Tipp: Hazai csapat nyer úgy, hogy nem kap gólt @ 1.43

Sevilla 1.42, döntetlen 4.65, Valladolid 7.50
Kisebb meglepetést okozott a Sevilla azzal, hogy 2-0-ra kikapott a csütörtöki Európa Liga meccsen, hazai pályán az esélytelenebb Real Betistől. Két lehetőség van: vagy a Sevilla került kisebb hullámvölgybe, vagy a Betis támadt föl. Talán az utóbbi opcióra nagyobb az esély… Ugyanis az EL mérkőzés előtt hat meccses veretlenségi sorozatot tudhatott magáénak a Sevilla.

Mondjuk az is elég valószínű, hogy a „Barca-verő” Valladolid most nem kis önbizalommal vág neki a sevillai túrának és bizony volt már rá példa nem is olyan régen, hogy elhozták onnan a három pontot. Ritkán esik sok találat a két csapat meccsein és egyébként ebben a szituációban talán érdemesebb a gólok számán elgondolkodni, mintsem azon, hogy melyik csapat nyeri a meccset.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 1.85

AC Milan 1.82, döntetlen 3.65, Parma 4.50
Elég nehéz már jelzőket találni arra, hogy mennyire siralmasan szerepel a Milan, zsinórban három tétmeccset is elbuktak. A BL-ből az Atletico búcsúztatta őket a héten, az aktuális bajnoki fordulót pedig a tízedik helyről várhatják. Nem csoda hát, hogy a szervezett szurkolói csoportok tüntetést szerveznek a Parma elleni meccsre. Már csak ezért sem lepődnénk meg, ha újabb kínos pillanatokat élne át a Milan.

Ráadásul a Parma igen jó formában van mostanság. Január közepe óta veretlenek, azóta öt bajnokit megnyertek és kétszer ikszeltek. A tabellán nyolc ponttal előzik meg a Milant. 

Tipp: X2 @ 2.02

Roma 1.40, döntetlen 4.75, Udinese 8.00
Nápolyban kapott ki múlt héten a Roma, és így már csak három pontos előnyük van harmadik helyezett Napolival szemben. Egyébként ezzel a betlivel három hónapos veretlenségi sorozatnak szakadt vége. Hazai pályán viszont még senki sem győzte le ebben a szezonban Tottiékat és pontot is ritkán veszítettek. Bajnoki mérlegük az Olimpiai Stadionban 10-3-0.

Az Udinese otthon verte el a Milant az előző fordulóban (1-0), ezzel hosszan tartó nyeretlenségi széria végére tettek pontot. Ugyanakkor idegenben ritkán érnek el sikereket és a Roma jobb csapat annál, minthogy pontot lehessen tőlük rabolni. 

Tipp: Hazai csapat gólt szerez a második félidőben @ 1.33

A kombináció eredő szorzója @ 7.11