Déli-mix: Botlik majd a Roma?


Atletico Madrid 1.30, döntetlen 5.25, Athletic Club Bilbao 11.00
Az idei szezonban kiválóan szerepel az Athletico Madrid, eddig csupán egyetlen meccsen botlottak, amikor 1-0-ra elveszítették az Espanyol elleni bajnokit október közepén. Mondjuk ez a botlás pont elég volt ahhoz, hogy a Barcelona minimális előnyre tegyen szert velük szemben a tabellán. Így aztán most mindenképpen nyernie kell madridiaknak, ha nem akarnak lemaradni. Hazai pályán mind az öt bajnokijukat megnyerték eddig, tizennyolc gólt szereztek és csak négyet kaptak, nem valószínű, hogy a Bilbao elrontaná ezt a remek statisztikát.

Még akkor sem, ha Bilbao sincs rossz formában, négy forduló óta veretlenek. A hétközi fordulóban 2-2-es döntetlent játszottak az Elche ellen hazai pályán. Idegenben viszont nem megy olyan jól nekik, öt meccsből hármat elveszítettek, kettőt megnyertek. 2011-ben győztek utoljára az Atletico vendégeként, azóta viszont már háromszor jártak náluk és mindhárom mérkőzés madridi sikert hozott.

Tipp: Az Atletico nyeri a meccset @ 1.30

Malaga 2.00, döntetlen 3.45, Real Betis 3.85
A Malaga idei szezonja jó eséllyel a kiesés elleni harcról fog szólni, jelenleg az igen sűrű alsóházban tanyáznak. Legutóbbi öt bajnokijukon két pontot szereztek, utoljára szeptemberben tudtak győzni az utolsó Almería ellen.  Azóta két bajnokit játszottak pályaválasztóként: az Osasuna 1-0-ra, a Celta Vigo 5-0-ra intézte el őket. Talán most összehoznak valami értékelhető eredményt, mert a Betis sem túl acélos, és akkor még finoman fogalmaztunk.

Kilenc ponttal a táblázat alsó régiójában van a Betis, a hétközi fordulóban 0-0-s döntetlent játszottak hazai pályán a Levante ellen. A múlt héten pedig egy ötöst kaptak az Atletico Madridtól. Idegenbeli statisztikájuk több mint kiábrándító, öt meccsből négyet elbukatk, egyszer ikszeltek (0-0 az Espanyol ellen). Ráaádásul rendre megszórták őket az éppen aktuális házigazdák, összesen tizenkét gólt kaptak és csak hármat lőttek.

Tipp: Döntetlen @ 3.45

Torino 4.25, döntetlen 3.40, Roma 1.95
A legtöbb döntetlent eddig a Torino hozta össze az olasz bajnokságban, szám szerint ötöt. Az előző fordulóban a Livorno vendégeként játszottak 3-3-as döntetlent. Ebben a szezonban csak a Juventus tudta őket hazai pályán megverni, az újon Sassuolót legyőzték, a maradék három meccsen ikszeltek. Többek közt a Milan és az Inter is döntetlent játszott náluk, ez intő jel kell hogy legyen a Romának.

Nehéz arra jelzőt találni, hogy mennyire jól szerepel a Roma, tíz bajnokiból tízet nyertek, ez még soha nem sikerült senkinek a serie A-ban. Csütörtökön 1-0-ra verték az utolsó helyezett Chievot, a szoros eredmény félrevezető lehet, mert igazából végig a kezükben tartották a meccset. Viszont minden sorozat végetér egyszer, talán éppen pont most, a "döntetlenkirály" Torino otthonában.

Tipp: Döntetlen @ 3.40

Bologna 2.05, döntetlen 3.35, Chievo 3.80
Legutóbbi két bajnokiját megnyerte a Bologna, így elkerültek a kiesőhelyről. Múlt héten a Livornót győzték le hazai pályán (1-0), míg a hétközi fordulóban idegenben nyertek a Cagliari ellen 3-0-ra. Otthoni mérlegük eddig 1-2-2.

Eddig csupán négy pontot szerzett az utolsó helyen álló Chievo, utoljára szeptemberben nyertek 2-1-re, az Udinese ellen. Azóta hat meccset játszottak a bajnokságban és mindet elbukták. Mondjuk egyik vereség sem volt nagy arányú, egy meccsen kettőnél több gólt nem kaptak.

Tipp: A Bologna nyeri a meccset @ 2.05

A kombináció eredő szorzója @ 31.26